In gesprek met Vogue's covermodel Jill Kortleve over zelfliefde en body positivity

Lees hier de preview van het interview met curvy supermodel Jill Kortleve, die de cover siert van Vogue's oktobernummer.

vogue-nederland-oktober-2019-jill-kortleve
SCOTT TRINDLE, VOGUE NEDERLAND, OKTOBER 2019

De Limburgse Jill Kortleve doorbreekt alle conventionele ideeën over schoonheid in de mode-industrie. Sarah Burton van Alexander McQueen, Rihanna en Anna Wintour vielen al voor haar curves, charme en verfrissende Instagram-account, waarop ze niet schroomt haar striae te laten zien.

Succesformule

In tegenstelling tot wat haar exotische looks en bijnaam Jilla Tequila (‘Je begrijpt wel waarom’) doen vermoeden, heeft Jill Kortleve geen Mexicaanse genen. In de business wordt ook nogal eens gedacht dat ze Braziliaanse is, wat haar carrière geen windeieren legt. Net als haar stevige, volle wenkbrauwen (‘Mijn sterke punt’), die haar onder meer campagnes voor L’Oréal Paris én Rihanna’s Fenty Beauty opleverden.

Die looks – te danken aan een Nederlandse vader en Surinaamse moeder met Indonesische en Indiase genen – in combinatie met enkele gezonde vetrolletjes, een stuk of twintig tatoeages (‘Mijn agent is allang blij dat ze niet op mijn voorhoofd staan’), haar opgewekte karakter én haar verfrissende Instagram-account met filmpjes van het nemen van een neusdouche, maken dat Jills internationale modellencarrière als een speer gaat.

Clothing, Standing, Fashion, Beauty, Outerwear, Shoulder, Formal wear, Human, Fashion model, Photography,
SCOTT TRINDLE, VOGUE NEDERLAND, OKTOBER 2019

Ze werd geboren in Heerlen, Zuid-Limburg, maar vertrok op haar zeventiende met gierende banden naar Amsterdam. Sinds zeven maanden woont ze in New York, waar ze tekende bij Muse Management. ‘Een te gekke stad, er zijn voor mij zoveel meer mogelijkheden, en de rates liggen hier ook veel hoger. Ik wil alles uit mijn carrière halen wat erin zit.’

Opengeknipte Dior-jurk

Vogue spreekt het 25-jarige model samen met haar agent Robbie Baauw, mede-eigenaar en oprichter van The Movement Models (internationaal geprezen vanwege zijn authentieke inclusiviteit) tijdens een korte vakantie in Amsterdam. ‘New York is op dit moment de juiste plek voor Jill,’ zegt Baauw. ‘De markt is er op elk vlak groter; ook qua bodytype: straight size, curvy en curvy plus. Jill is een van de eersten die schommelt tussen straight en curvy, en ze vinden haar fantastisch. Laatst is voor een editorial voor de Amerikaanse Vogue letterlijk een Dior-jurk opengeknipt omdat de sample size niet paste. Zo kan het dus ook.’ Jill: ‘Dat voelde wel heel speciaal. Ik was sowieso het enige curvy model op de set, naast acht straight size modellen onder wie Adut Akech, Amber Valletta en Anok Yai. Dus ze wilden míj per se in die jurk. Nee, ik heb de cover niet gehaald.’ Met een knipoog: ‘Nóg niet.’

Wil je het hele interview lezen met Vogue's covermodel Jill Kortleve? Het oktobernummer Vogue Nederland is vanaf nu verkrijgbaar in de online shop en ligt vanaf donderdag 12 september in de winkels.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Magazine