Editor's Letter: Vogue's hoofdredacteur Rinke Tjepkema over Gabrielle ‘Coco’ Chanel, een vrouw naar haar hart

Who is Gabrielle? Editor-in-chief Rinke over de legendarische vrouw achter modehuis Chanel.

Rinke Tjepkema hoofdredacteur vogue gabrielle chanel vogue special
Simone Frank

Ontdek de Chanel Special die je cadeau krijgt bij het oktobernummer van Vogue Nederland dat vandaag donderdag 12 september in de winkels ligt.

BESTEL HET OKTOBER ISSUE HIER ONLINE

Op mijn achttiende verjaardag kreeg ik van mijn oom (mijn vader was meer van de race fietsen en hardloopschoenen) een rode lipstick en een fles N°5 van Chanel cadeau. 'Dit was het parfum dat Marilyn Monroe droeg,' vertelde hij erbij. Tien jaar later kocht ik mijn eerste echte tas, de Chanel 2.55. Alle drie koester ik sindsdien.

Rebel Gabrielle

Er is geen modehuis zó beroemd en iconisch als Chanel. Het is dan ook een grote eer en plezier geweest om samen met hen deze special te maken, geheel gewijd aan Gabrielle ‘Coco’ Chanel. Gabrielle, zoals haar voornaam werkelijk luidde, was een feminist en een rebel die haartijd ver vooruit was. Ze maakte kleren die vrouwen bevrijdde van het stijve korset, trok een broek en een streepjestrui aan en zag er fabuleus uit, had een roerig liefdesleven en deed uitspraken als: 'In order to be irreplaceable, one must always be different.' Een vrouw naar mijn hart, met wie ik dolgraag een avond had doorgebracht.

'Gabrielle was een feminist en een rebel die haar tijd ver vooruit was'

Gabrielle ‘Coco’ Chanel Vogue special oktobernummer
Bij Gabrielle ‘Coco’ Chanelthuis, 1954.
Getty Images

Deze special is the next best thing. Waar zou Gabrielle naartoe zijn gegaan als ze nu in Amsterdam zou wonen, vroegen we ons af. Wat zou ze dragen en wie zouden haar vrienden zijn? Je ontdekt de legendarische vrouw achter het modehuis op de 36 pagina’s van deze special die je cadeau krijgt bij het oktobernummer van Vogue. Je ontdekt ook het gloednieuwe parfum Gabrielle Essence, dat even onvergetelijk belooft te worden als NO5, Chance, Allure en Coco Mademoiselle, to name a few.

Zoals Chanel-neus Olivier Polge, de super charmante bedenker van deze geur me tijdens een interview in Parijs toevertrouwde toen ik vroeg of ik zijn nieuwe creatie wel op mijn polsen mocht sprayen: 'Je weet wat Gabrielle er zelf over zei ... Je moet parfum gebruiken waar je gekust wilt worden.'

Liefs, Rinke

Ontdek de Chanel Special die je cadeau krijgt bij het oktobernummer van Vogue Nederland dat vandaag donderdag 12 september in de winkels ligt.

BESTEL HET OKTOBER ISSUE HIER ONLINE

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Magazine