Editor's Letter: Vogue's hoofdredacteur Rinke Tjepkema over de shoot met Bella Hadid in het Rijksmuseum

Hoofdredacteur Rinke Tjepkema over de coverster van ons novembernummer Bella Hadid, en Dutch Design.

bella-hadid-rinke-tjepkema-rijksmuseum-vogue-novembernummer
Anh Kiet Duong

De zon brak door na een druilerige dag, terwijl het mooiste licht in de tuinen van het Rijksmuseum viel, stond ze ineens voor me. Bella Hadid, 22, met meer miljoenen volgers dan jaren oud. We hadden de hele avond met haar en het Rijksmuseum voor onszelf alleen.

Voor een van de eerste foto’s van de ode aan Rembrandt, die Sean Thomas en stylist Dimphy den Otter met haar gingen schieten, reed ze op een omafiets van net geen eeuw oud onder de passage van het Rijks door. De vraag of ze dat wel kon, had ze weggewuifd met ‘Natuurlijk kan ik fietsen, ik ben Nederlands!’ En daar ging ze, als doodgewone Amsterdamse even in de mensenmassa op, langs de straatmuzikanten in de passage, tot ze uit het zicht verdween. Net toen ik me begon af te vragen of Bella niet had besloten om in haar Sies Marjan-outfit een spontane fietstocht in het Vondelpark te wagen, kwam ze met stralende lach weer terugfietsen voor de volgende foto. Zij het met een pleister op haar knie.

street fashion, photograph, black, clothing, fashion, blond, snapshot, beauty, standing, outerwear,
Anh Kiet Duong

Eén van mijn eerste wensen als hoofdredacteur was een cover met Bella Hadid. Zus Gigi had er al twee, Bella nog geen. En toen het idee werd geboren om een Dutch Design Issue te maken met al het Nederlandse talent op modegebied, en we dit in het Rijksmuseum konden fotograferen, was het duidelijk dat dit Bella’s nummer moest worden.

Het werd een magische avond, met Bella voor Marten en Oopjen in Viktor & Rolf-couture, Bella in de tuin in Ronald van der Kemp. Voor het glazen huis, waarin Operation Nightwatch – het onderzoek naar De Nachtwacht – de komende twee jaar plaatsvindt, werd fotograferen lastig vanwege de röntgenstraling die het beroemde schilderij minutieus scant.

bella-hadid-rijksmuseum-vogue-nederland-cover
Vogue’s Dutch Design Issue met Bella Hadid in het Rijksmuseum
Sean Thomas, Vogue Nederland, november 2019.

Naast Bella aandacht voor al het Nederlandse modetalent dat de wereld verovert. Want sinds Viktor & Rolf in de jaren negentig, was Nederland niet zo succesvol op modegebied. Van de tassen en schoenen van Elza Wandler en de duurzame couture van Ronald van der Kemp tot de frisse wind die Lisi Herrebrugh en Rushemy Botter bij Nina Ricci doen waaien – if it ain’t Dutch, it ain’t much.

x Rinke

Rinke Tjepkema
Editor in Chief

Vogue's novembernummer met Bella Hadid op de cover ligt dinsdag 8 oktober bij abonnees en is vanaf donderdag 10 oktober in de winkels verkrijgbaar en hier online te bestellen.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Bella Hadid