Editor's letter: Vogue's hoofdredacteur Rinke Tjepkema pleit voor genieten van eten

Hoofdredacteur Rinke Tjepkema over het verhaal achter het nieuwe decembernummer van Vogue.

Rinke Tjepkema volgt Karin Swerink op als hoofdredacteur van Vogue Nederland
Pablo Delfos

De winter is niet bepaald mijn favoriete seizoen, maar ik hou wel van december. Met cadeautjes, kerstbomen en goed eten en drinken breekt meestal snel genoeg het moment aan dat de dagen weer langer worden. In de feestelijkste Vogue van het jaar wilde ik niet alleen aandacht besteden aan wat deze maand te dragen, maar ook aan eten.

Want op alle modefeestjes waar ik het afgelopen half jaar was, speelde wat er op tafel kwam zo mogelijk een nog grotere rol dan de kleding. Maar eten is voor zoveel vrouwen helaas ook een beladen onderwerp dat wordt geassocieerd met schuldgevoel en ontelbare gedachtes aan diëten. Daarom een pleidooi voor genieten van goed, rijk en feestelijk eten zonder schaamte of schuldgevoel – en niet voor clean eating of welk ander dieet dan ook.

Journalist Samya Hafsaoui sprak actrice en activist Jameela Jamil, die ervoor strijdt dat vrouwen hun waarde aan iets anders afmeten (bijvoorbeeld een goede vriendin zijn of het aantal boeken dat je leest) dan het getal dat de weegschaal aanwijst. Culinair journalist Mara Grimm schrijft over de nieuwe toetjestrend (tip: eet er zeven achter elkaar) en vijf vrouwelijke Nederlandse chefs vertellen over hun passie voor eten en wijn in een mannenwereld.

vogue-nederland-december-feestelijk-anna-de-rijk
Gregory Harris, Vogue Nederland, december 2019.

Natuurlijk ook volop aandacht voor kleding en juwelen in dit nummer, want of je nu gaat voor een chique smoking zoals model Anna de Rijk draagt in de serie van fotograaf Gregory Harris en fashion director Dimphy den Otter, of een felgekleurde feestjurk – we laten je de allermooiste opties zien om deze maand in te shinen.

x Rinke

Rinke Tjepkema
Editor in Chief

Vogue's decembernummer ligt vanaf donderdag 7 november in de winkel en is hier online te bestellen.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Magazine