Editor's Letter: Rinke over jezelf opnieuw uitvinden en te dromen van een (nog) beter leven

Hoofdredacteur Rinke Tjepkema over alle aspecten van Rebirth en wat deze betekenen.

rinke tjepkema over technologie en de toekomst
Pablo Delfos

Na ruim twintig jaar aan de top van de modewereld staat model Sylvia van der Klooster op het punt misschien wel de grootste prestatie van haar leven te leveren, want bij het ter perse gaan van dit nummer was ze ruim 41 weken zwanger van haar eerste kind. Ondertussen is Sylvia moeder geworden van Elan, haar zoon werd op 16 november geboren.

BESTEL HIER VOGUE'S NIEUWE ISSUE

Rebirth

En net zoals met de geboorte van een baby ook een moeder wordt geboren, is een nieuw jaar voor velen een moment om jezelf opnieuw uit te vinden en te dromen van een (nog) beter leven. Voor mij was vorig jaar het jaar dat ik voor de tweede keer moeder werd, mijn vader verloor en bovendien hoofdredacteur van Vogue werd. Bij elk van deze gebeurtenissen werd ik gedwongen om kanten van mezelf aan te spreken waarvan ik het bestaan niet eens kende. Mede daarom leek het eerste nummer van 2020 een mooi moment om het thema Rebirth te onderzoeken in beeld en verhaal, van zwangerschap en geboorte, tot familie en identiteit.

'Voor het eerst werd ik gedwongen om kanten van mezelf aan te spreken waarvan ik het bestaan niet eens kende'

Dat deden we samen met fotograaf Claudia Knoepfel, die naast Sylvia ook trans-gendermodel Dantè Kedde fotografeerde, eeneiige tweeling Sterre en Meerle Haket en model Yana Bovenistier, met haar dochter Junior, van een maand oud.

Sylvia van der Klooster
Claudia Knoepfel

Vogue Values

Dit nummer is ook het debuut van een wereldwijd statement, genaamd Vogue Values, waarin alle 26 internationale Vogues zich verbinden en een vuist maken voor duurzaamheid en inclusiviteit.

Al meer dan een eeuw omarmt en viert Vogue creativiteit en mode, laat de titel een licht schijnen op de belangrijkste onderwerpen van de tijd. Vogue staat voor beelden die intrigeren, en voor intelligente verhalen. We zijn toegewijd om makers in alle vormen te steunen. Vogue kijkt naar de toekomst met plezier en optimisme en verbindt zich aan een werkwijze die culturen viert en de planeet voor volgende generaties behoudt.

Upcycling

We spreken met één stem in 26 edities en staan voor de waarden diversiteit, verantwoordelijkheid en respect voor individuen, gemeenschappen en het milieu. Ieder nummer toetsen we aan deze waarden, in dit nummer met een verhaal over reborn kleding, ofwel upcycling. Een heel nieuwe generatie ontwerpers is opgestaan, die bijna uitsluitend met gebruikte (rest)materialen werkt. Een eerste stap om ons probleem van een enorm kledingoverschot op te lossen.

Vogue's januari/februari 2020 nummer ligt vanaf donderdag 12 december in de winkel en is hier online te bestellen.

Happy 2020!

Rinke x

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Magazine