Alle 26 Vogues verenigen zich voor de eerste keer ooit rond het Hope-thema

Voor de eerste keer in Vogue’s 128-jarige geschiedenis, verenigen alle 26 edities van het tijdschrift zich in solidariteit onder het thema Hope. We staan wereldwijd voor ongekende veranderingen en in dit nummer vind je alles wat je wil weten over dit baanbrekende project en wat hoop betekent voor onze globale Vogue familie.

dunja van der heijden in vogue nederlands globale hope issue
Vogue Global Hope Issue

In het jaar 2020 – het begin van een nieuw decennium - voelen velen onder ons zich machteloos door alle gebeurtenissen. Van de Covid-19 pandemie die de levens heeft geëist van meer dan 650,000 mensen wereldwijd en de banen van tientallen miljoenen op het spel zet, tot het gevecht tegen politiebrutaliteit en systemisch racisme, het klimaatprobleem en de steeds groeiende impact op de kwetsbaarste ecosystemen en gemeenschappen van onze planeet. In deze moeilijke tijden zoeken we kracht bij elkaar; we slaan de handen ineen om een wereld te creëren die eerlijker, inclusiever en duurzamer is voor ons allemaal.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

‘We hebben allemaal hoop nodig in onze levens – nu meer dan ooit,’ zegt Anna Wintour, Vogue hoofdredactrice en Condé Nasts artistiek directeur en global content advisor, ‘en daarom, in deze bijzondere tijden, heeft Vogue besloten om alle edities te verenigen rond dit optimistische, toekomstgerichte thema. Hoop is misschien moeilijk te vinden in tijden als deze, maar voelt essentiëler dan ooit. Het is een onderdeel van onze menselijkheid, een bron van inspiratie en maakt het mogelijk om ons te richten op een betere toekomst.'

In negentien talen

Vogues 26 globale Hope nummers worden gepubliceerd in negentien talen en zijn verkrijgbaar vanaf augustus tot midden september. Deze edities hebben als doel om de miljoenen lezers samen te brengen met een positieve visie, gericht op de toekomst. Verwacht brieven over hoop van celebrities, ontwerpers, modellen en activisten, thought-provoking mode en verhelderende items over diversiteit en inclusiviteit, de klimaatcrisis, LGBTQ+-rechten en meer. Elke Vogue heeft zijn eigen unieke weg gevonden, gericht op de kwesties die vandaag de dag zo belangrijk zijn. Deze worden bevestigd en versterkt door de kracht van fotografie, kunst, creativiteit en journalistiek.

Zien: Vogue's Rinke Tjepkema in gesprek met modeontwerper Elza Wandler

Hope portfolio

In elke editie vind je een wereldwijd Hope portfolio van beelden die persoonlijk geselecteerd werden door elke Vogue hoofdredacteur. Van ‘Captain Tom’, de honderdjarige die £32 miljoen inzamelde door rondjes te wandelen in zijn tuin voor de Britse gezondheidszorg in de Britse Vogue, tot een portret van professor en doctor Marylyn Addo, één van de wereldwijd leidende wetenschappers in infectiologie en virologie voor Vogue Duitsland. Dan is er ook nog een foto van een lichtstraal die de duisternis laat verdwijnen van Massimo Vitali voor de Italiaanse Vogue, tot het kunstwerk van Wang Yong, die de klassieke Chinese geschiedenis eerde met het werk Circle, speciaal gemaakt voor Vogue China. De inzendingen zijn divers, treffend en krachtig en leggen sommige van de inspirerende persoonlijkheden vast die een weg banen voor echte, blijvende verandering in de wereld.

Een betere en mooiere toekomst

Als er één ding is dat de afgelopen maanden ons hebben doen inzien, is dat we omringd zijn door hoop. Van artsen, verplegers, verzorgers en andere vitale beroepen die onvermoeibaar doorwerken om ons te beschermen tegen Covid-19, de activisten die miljoenen hebben gemobiliseerd in de strijd tegen systemisch racisme en politiebrutaliteit, de liefdadigheidsinstellingen die 80 miljoen vluchtelingen helpen die hun huis hebben moeten ontvluchten voor oorlog, vervolging en natuurrampen, tot de wetenschappers en activisten die bewustzijn creëren voor klimaatverandering. Onze wereld is opgebouwd uit een groot aantal inspirerende personen die hun leven in het teken zetten om een betere, mooiere toekomst te bouwen voor ons allemaal. Het jaar 2020 verbond de wereld al op manieren die we voorheen onvoorstelbaar achtten. Door onze krachten te bundelen en samen te werken, is echte verandering mogelijk. En met díe gedachte is Vogue wereldwijd verenigd. #VogueHope

Het Nederlandse Hope-issue ligt op 18 augustus op de mat bij abonnees en ligt vanaf 20 augustus in de winkels.


This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Magazine