Vogue Nederland lanceert 'The Power of Youth' issue als ode aan de nieuwe generatie

Met als sterren dit keer geen modellen of actrices, maar een groep van twintig leerlingen van de Open Schoolgemeen-
schap Bijlmer in Amsterdam-Zuidoost.

de drie covers van vogue nederland, oktober 2020, door blommers en schumm
Blommers en Schumm, Vogue Nederland, oktober 2020.

The Power of Youth staat altijd als een huis, maar in 2020 kunnen we al helemaal niet meer om deze (strijdbare!) generatie heen. Daarom lanceert Vogue Nederland haar oktobernummer als ode aan de jongeren die de wereld moeten gaan veranderen, en dat ongetwijfeld ook zullen doen. Op de cover(s) prijken dit keer dan ook geen modellen of actrices, maar leerlingen van de open Schoolgemeenschap Bijlmer in Amsterdam-Zuidoost.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Bestel het nieuwe oktobernummer hier

OSB-leerlingen

We maakten niet alleen een nummer over die twintig Amsterdamse leerlingen, maar creëerden de editie ook sámen met hen. Ze werden gefotografeerd in kleding waarin ze zichzelf het liefst zien, maar hielpen ook mee het issue te maken. We hebben ze uitgenodigd op de redactie en betrokken bij meerdere interviews. Al vroegen we hen ook het hemd van het lijf: over hun indrukwekkende verhalen, talenten en wereldbeeld.

beeld uit vogue's oktobernummer
Anuschka Blommers & Niels Schumm, Vogue Nederland, oktober 2020.
beeld uit vogue's oktobernummer 2020
Anuschka Blommers & Niels Schumm, Vogue Nederland, oktober 2020.

Van uniformen tot Oumayma

Ook stylist Ogènda dacht terug aan het gevoel van de schoolbanken bij modereportage The Uniform Rules, waar Kevin Osepa modellen in wollen spencers, plooirokken en geruite jasjes voor fotografeerde. Vanaf nu ook elke maand in Vogue: een kijkje in het leven van digitial creative Oumayma Elboumeshouli, die haar allereerste pagina aan haar vader – die een jaar geleden is overleden – opdraagt.

beeld uit vogue nederland oktober 2020
Kevin Osepa, Vogue Nederland, oktober 2020.

Interviews met gamechangers

Daarnaast lees je interviews met jonge mensen die het verschil maken, zoals met tweelingszusjes Dominique en Stine, die met hun cellospel al jaren geld inzamelen voor bedreigde dieren en natuurgebieden. OSB-leerlingen Amary Bahia Hoen en Ibrahim Kayal spreken ook met actrice Hannah Hoekstra, die het veelbesproken Zwarte Piet Is Racisme-shirt naar een lunch met het koningspaar droeg. 'Ik heb goede hoop dat mensen van mijn leeftijd – en de generatie na mij – nu massaal vinden dat Zwarte Piet moet stoppen.’

hannah hoekstra in vogue nederland oktober 2020
Julia Marino, Vogue Nederland, oktober 2020.

Verder in Vogue's splinternieuwe oktobernummer: een interview met zangeres Nicole Bus, alles over de terugkomst van de beugel en een intiem gesprek met student en beginnend fotograaf Lotte Klaver (21), die door het syndroom van Usher op den duur blind wordt, en mogelijk ook doof. 'Het belangrijkst is dat ik nu blij ben met mezelf. En dat het me lukt te leven zonder angst. Ja, ik zal ooit blind zijn, maar dat laat ik voor nu even los.'

Bestel het nieuwe oktobernummer met drie verschillende covers hier

Wist je dat je als abonnee Vogue digitaal leest via Tijdschrift.nl? Als abonnee koppel je je Vogue aan de Tijdschrift-app, waarmee je Vogue direct digitaal tot 3 maanden terug kan lezen.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Magazine