Vogue Nederland lanceert 'Motherhood' issue als ode aan moederschap

Een zwangere Romee Strijd schittert op de cover van het novembernummer dat volledig is gewijd aan moederschap.

romee strijd door jesse john jenkins voor vogue nederland november 2020
Jesse John Jenkins, Vogue Nederland, november 2020

Het Motherhood issue van Vogue Nederland is hier. Toen topmodel Romee Strijd eerder dit jaar deelde in verwachting te zijn van haar eerste kindje, na twee jaar te hebben geprobeerd zwanger te worden, inspireerde dat ons om een novembernummer te maken dat volledig is toegewijd aan moederschap en een ode is aan alle vrouwen – moeder of niet. Deze maand siert daarom een zwangere Romee de cover als viering van moederschap.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

BESTEL VOGUE'S NOVEMBERNUMMER HIER

Motherhood

Het babynieuws van Romee Strijd was de aanleiding voor ons om een Vogue te maken over moederschap. Als viering van de schoonheid en blijdschap van zwanger zijn en een kind krijgen, maar ook om de minder populaire en minder gedeelde kanten ervan bespreekbaar te maken. Van interviews over problemen met vruchtbaarheid en alles wat ze je niet vertellen over moeder worden tot bewust kinderloze vrouwen.

romee strijd door jesse john jenkins voor vogue nederland november 2020
Jesse John Jenkins, Vogue Nederland, november 2020
romee strijd door jesse john jenkins voor vogue nederland november 2020
Jesse John Jenkins, Vogue Nederland, november 2020

Romee Strijd

Covermodel Romee Strijd deelde eerder dit jaar het blijde nieuws van haar zwangerschap, maar sprak daarbij ook openhartig over de lange weg daarnaartoe. Zo probeerde Romee al twee jaar om zwanger te worden nadat ze daarvoor al ruim zeven jaar niet meer ongesteld was geworden. Ze verwacht deze winter haar eerste kindje met Laurens van Leeuwen en deelde haar verhaal met Vogue. Fotograaf Jesse John Jenkins legde een zwangere, stralende Romee vast voor ons novembernummer, gestyled door Jos van Heel.

mayra louisa door laila cohen voor vogue nederland november 2020
Laila Cohen, Vogue Nederland, november 2020
kadija  oumayma door laila cohen voor vogue nederland november 2020
Laila Cohen, Vogue Nederland, november 2020

Negen vrouwen over moederschap

Daarnaast komen in dit novembernummer negen vrouwen aan het woord, die elk bevestigen dat ouderschap niet iets is wat je half doet. Van schrijver en body positivity-boegbeeld Mayra Louise en model en rechtenstudent Jewaria Gazaele Luu tot influencer Oumayma Elboumeshouli en haar moeder Kadija, deelden zij elk hun unieke verhaal in verhouding tot moederschap. Hun verhalen komen gepaard met een prachtige serie foto's gestyled door Vogue's Editor-at-Large Ogènda en gefotografeerd door Laila Cohen.

Het artikel gaat verder onder deze video.


Bewust kinderloze moeders

Het Motherhood issue is een ode aan álle vrouwen, ook zij die bewust kinderloos zijn. Of dat nu is vanwege het milieu, een erfelijke ziekte of gewoon simpelweg omdat ze het niet willen: vijf vrouwen delen ieder hun eigen reden(en) om niet voor kinderen te kiezen. ‘Mijn leven is nu perfect. Waarom zou ik dat op het spel zetten?’

sarah hartog door marc de groot, vogue nederland, november 2020
Marc de Groot, Vogue Nederland, november 2020
sarah hartog door marc de groot, vogue nederland, november 2020
Marc de Groot, Vogue Nederland, november 2020

Verder in Vogue's splinternieuwe novembernummer: een interview met Romy Boomsma en Anna van den Bogert, een betoverende shoot met Sarah Hartog en haar dochtertje Anne, een essay van huisvader Mick Johan en een interview met regisseur Miranda July, die met haar komisch oplichtersdrama Kajillionaire onbedoeld de perfecte film voor dit coronajaar afleverde.

Het november van Vogue ligt vanaf donderdag 22 oktober in de winkels en en is nu hier beschikbaar voor pre-order.

BESTEL VOGUE'S NOVEMBERNUMMER HIER

Wist je dat je als abonnee Vogue digitaal leest via Tijdschrift.nl? Als abonnee koppel je je Vogue aan de Tijdschrift-app, waarmee je Vogue direct digitaal tot 3 maanden terug kan lezen.


This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Magazine