Editor's letter: Rinke over het plezier van jezelf opdoffen tijdens de feestdagen

Lees hier de editorial van hoofdredacteur Rinke Tjepkema over Vogue's nieuwe decembernummer.

rinke tjepkema over technologie en de toekomst
Pablo Delfos

Het is inmiddels bijna een jaar geleden dat ik voor het laatst in een vliegtuig zat. En het laatste diner of feestje – waarbij er geen enkele sprake was van sociale afstand, je dingen in iemands oor fluisterde, net iets te dichtbij kwam, elkaar spontaan in de armen viel, opging in een menigte op een dansvloer en samen hetzelfde voelde – is een verre herinnering.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

BESTEL VOGUE'S DECEMBERNUMMER HIER

De beste versie van jezelf

Terwijl onze wereld deze herfst opnieuw kleiner werd en het vaker dan niet voorkomt dat ik ’s ochtends na het opstaan meteen achter mijn laptop kruip, alleen nog dromend van de reizen en feestjes die inmiddels eeuwen geleden lijken, verbaast het me hoe ik al die dingen mis. Dit gaat dan wel een decembermaand worden met weinig gefeest en gedineer, maar dat betekent niet dat je je naasten niet kunt trakteren op de beste versie van jezelf.

Daarom gaat dit decembernummer over the joy of dressing up. Het is een hart onder de riem, in wat voor velen barre tijden zijn. Nu dit vreemde, turbulente jaar met zoveel verandering op z’n einde loopt, wilden we namelijk vooral iets vrolijks maken. Er mogen dan geen feesten zijn – in de kleding die we in dit hele nummer laten zien ben je zelf het feestje – en bijna too hot to stay home.

Een blessing in disguise

Net als de populaire hashtag die door wijlen Man Repeller in het leven werd geroepen tijdens de eerste lockdown #nowheretogobutfuckitimgettingdressed – gaat dit issue over het plezier van jezelf opdoffen. Ook als je enige uitje van de dag naar de supermarkt gaan is. Want ik kan uit ervaring melden dat dat naast wandelen en af en toe koud douchen wonderen doet voor je humeur.

Dus fotografeerden we voor haar allereerste Vogue-cover de Nederlandse superster Felice Noordhoff die op haar negentiende met campagnes en shows voor Isabel Marant, Chloé en Dior al heeft bereikt waar menig model alleen maar van kan dromen. En negen vrouwen vertellen over de spontane wending van hun plannen, creatieve nieuwe weg of bijgestelde levensstijl die wél goed uitpakte dit jaar. Want in tijden waarin niets meer hetzelfde is, word je zelf ook gedwongen te veranderen – deze vrouwen bewijzen dat het ook een blessing in disguise kan zijn.

x Rinke

Het decembernummer van Vogue ligt vanaf donderdag 19 november in de winkels en en is nu hier beschikbaar voor pre-order.

BESTEL VOGUE'S DECEMBERNUMMER HIER

Wist je dat je als abonnee Vogue digitaal leest via Tijdschrift.nl? Als abonnee koppel je je Vogue aan de Tijdschrift-app, waarmee je Vogue direct digitaal tot 3 maanden terug kan lezen.

Shop Vogue's mode favorietenThis content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Magazine