Alle 27 Vogues verenigen zich rond het ‘Creativity Issue’: een ode aan de artistieke geest van mode

Na het succes van ons september issue met als thema Hope, komen alle Vogues opnieuw samen. Dit keer onder het gedeelde thema Creativity. Hier vind je alles wat je wil weten over het wereldwijde project dat zijn licht laat schijnen op de meest opwindende en creatieve stemmen van onze tijd.

vogue creativity issue
Julia Nona, Vogue maart 2021

Niemand kan ontkennen dat 2020 één van de meest uitdagende jaren was sinds we ons kunnen herinneren. Desondanks was het ook een periode van ongekende creativiteit.

In de mode-industrie alleen al kwamen ontwerpers samen om mondkapjes en beschermende kleding voor artsen en verpleegsters te ontwikkelen; ze innoveerden in alternatieve productiewijzen en nieuwe manieren om hun collecties te showen door het traditionele show format opnieuw uit te vinden – een format dat grotendeels ongewijzigd was voor meer dan honderd jaar – met behulp van digitale media, AR, film en Zoom.

Te midden van de crisis ontstond een golf van samenhorigheid die hand in hand ging met de bereidheid om de manier waarop dingen altijd werden gedaan in twijfel te trekken. Dit gebeurde met een gevoel van ontwaken, dat veel verdergaat dan mode; het strekt zich uit tot in de politiek, wetenschap en popcultuur. Kortom: de veranderingen waren én zijn allesomvattend.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Vogue Creativity Issue

Historisch gezien leiden moeilijke tijden vaak tot een of andere vorm van renaissance, omdat mensen op zoek gaan naar nieuwe oplossingen voor nieuwe en bestaande uitdagingen. Voor Vogues maart issues besloten we om ons te verenigen en dit idee te tot uiting te brengen. We gebruiken onze wereldwijde platformen om de moedige ambachtslieden, vernieuwers en grote denkers te vieren die geloven in een betere, eerlijkere toekomst voor iedereen.

'Dit jaar worden de 27 globale Vogue maart issues opgedragen aan creativiteit,' vertelt Anna Wintour, editor in chief en globale publicatieverantwoordelijke van Vogue én global chief content officer van Condé Nast. 'Met zoveel redenen om optimistisch te zijn over een betere toekomst, had Vogue het idee om alle creatieven rondom de wereld te vieren – wiens schitterende, inclusieve en opwekkende beelden een inspirerende blik werpen op de modewereld van vandaag.'

'Met zoveel redenen om optimistisch te zijn, had Vogue het idee om wereldwijde creatives te vieren'

Er verschijnen Creativity Issues in 21 talen, vanaf februari tot eind maart. In Vogue’s 27 wereldwijde edities staan de meest opwindende creatieve talenten van nu in de spotlight en brengen de individuele edities de grootste namen in de modewereld samen. Met verschillende portfolio's per land van uitblinkers in mode, muziek, kunst en film, gecombineerd met inspirerende mode-editorials. Hierdoor is elk nummer een viering van mensen die ons aanmoedigen om het leven op een nieuwe manier te bekijken. Rinke: ‘Of het nou gaat om wetenschap of mode, er schuilt altijd een bepaalde schoonheid in creativiteit. Een schoonheid die, zeker in tijden als deze, vreugde en troost biedt. Het maartnummer viert jong en gedurfd talent, wiens creaties vrolijk stemmen en ons inspireren om op nieuwe manieren te kijken.’

'Mode is, nu meer dan ooit, één van de mooiste gebieden voor creatieve uitingen,' benadrukt Emmanuelle Alt van Vogue Paris. De Parijse editie viert creativiteit door de decennia heen, van Pierre Cardin tot Christopher John Rogers. Bij Vogue Italia willen Emanuele Farneti en zijn team 'iedereen eraan herinneren dat ideeën en schoonheid bergen kunnen verzetten.' 'De aanzet voor Vogue Taiwan is altijd om een stap vooruit te zetten en ons voor te stellen wat anderen zich nog niet hebben voorgesteld,' zegt Leslie Sun. Voor de invulling van ons Nederlandse issue moet je nog even geduld hebben; deze ligt 16 februari op de mat bij abonnees en is 18 februari verkrijgbaar in de winkels.

'Mode is, nu meer dan ooit, een van de mooiste gebieden voor creatieve expressie.'

Van modellen gefotografeerd met 3D camera’s tot covers ontworpen door artiesten, visionaire fotografie tot thought-provoking essays; elk nummer is een uniek collector's item waarin het thema verder wordt verweven met digitale en sociale media.

British Vogue's Edward Enninful concludeert: 'Van de designer die nieuwe samenwerkingen aangaat tot de getalenteerde fotograaf met het indrukwekkendste achtergrondverhaal en de curator die zorgt voor een nodige frisse wind, tot de next big thing in kunst, muziek, film, tech en beauty; het is een indrukwekkende lijst van individuen.'

#VogueCreativity

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Creativity