Dit is hoe je de nieuwe Vogue-cover tot leven brengt met de Augmented Reality-filter

Voor het eerst in de geschiedenis kun je de cover van Vogue Nederland tot leven brengen.

breng vogue cover tot leven met ar
Vogue Nederland

Terwijl Gucci nu een paar jaar virtuele kledingitems verkoopt, Balenciaga de show via een videogame presenteert en Chanel een app ontwikkelde om de perfecte lippenstift vanaf je eigen bank te proberen, lanceert Vogue Nederland haar allereerste AR-cover. Lees mee.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

AR en VR in fashion

Augmented reality en virtual reality betraden de modewereld als esthetische extraatjes, maar zijn inmiddels hard op weg onmisbare technieken te worden die de toekomst van winkelen en het beleven van modeshows drastisch gaan veranderen. Niet alleen laat onder andere Balmain je middels een AR-beleving nu backstage rondkijken in het modehuis, ook ontwikkelen steeds meer beauty- en modemerken apps om make-up en accessoires vanuit je eigen huis te proberen. En nu zet AR ook haar eerste stappen binnen Vogue Nederland.

De eerste AR Vogue-cover

Dit Vogue meinummer, The Future Issue, beschikt over een cover met een AR-filter die je via Instagram kunt uitproberen. Capitola.Social, Nederlands pionier op AR en VR gebied, ontwikkelde de filter. Met hun focus op AR voor meerdere social apps zoals Instagram, Snapchat en Facebook ontwikkelen deze meesterbreinen verschillende AR-filters en effecten om mensen op een nieuw niveau te verbinden met merken. En zo ook voor Vogue.

Hoe breng je de Vogue-cover tot leven?

Voor de cover van de nieuwe Vogue ging Capitola.Social aan de slag met de Giambattista Valli-jurk die model Lauren Ernwein op de cover draagt. Om te bekijken hoe ze deze tot leven brachten scan je de QR-code op pagina 24 in het issue met de camera van je smartphone. Het is heel makkelijk: richt je camera op de QR-code, open de pop-up, en richt je camera vervolgens op de Vogue-cover. En tadá, you've got the magic. Deel je favoriete shot met ons op Instagram via #VogueFutureIssue en tag @nlvogue.

de eerste ar cover van vogue
QR-code voor AR-filter
Vogue Nederland

Het meinummer van Vogue ligt vanaf donderdag 22 april in de winkels en is nu hier beschikbaar voor pre-order zonder verzendkosten.

Bestel Vogue's nieuwste meinummer hier

Wist je dat je als abonnee Vogue digitaal leest via Tijdschrift.nl? Als abonnee koppel je je Vogue aan de Tijdschrift-app, waarmee je Vogue direct digitaal tot drie maanden terug kan lezen.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Magazine