Vogue's exclusieve Special Edition 'Máxima Our Queen' is hier

Deze unieke en luxe-editie getiteld Máxima Our Queen is een ode aan de koningin, die als stralend stijlicoon haar sporen heeft achtergelaten en binnenkort haar vijftigste verjaardag viert.

vogue special edition maxima our queen
Robin Utrecht | ANP

Ter ere van Máxima's vijftigste verjaardag lanceert Vogue een exclusieve Special Edition die volledig in het in het teken staat van Koningin Máxima. Het limited-edition luxe issue 'Máxima Our Queen' is een ode aan 'onze' koningin, die als stralend stijlicoon haar sporen heeft achtergelaten. Van de meest persoonlijke momenten achter de schermen binnen de koninklijke familie tot het verhaal van de persoon die schuilgaat achter de titel koningin; dat en meer ontdek je in dit exclusieve issue.

BESTEL VOGUE'S MÁXIMA SPECIAL EDITION HIER

De Máxima factor

Máxima heeft de zogenaamde X-factor: een présence die ervoor zorgt dat alle ogen onmiddellijk op haar gericht zijn, waar ze ook binnenkomt. Is dat charisma aangeboren? Is die présence haar met de paplepel ingegeven? Die lach spontaan of gecultiveerd? Zijn die interesses in maatschappelijke en financiële vraagstukken geveinsd of echt? En was ze nou in de wieg gelegd om een it-girl te worden of voor een glanzende maatschappelijke carrière?

willem alexander en maxima
Mark CuthbertGetty Images
willem alexander en maxima
Chris JacksonGetty Images

Van chaotische puber die alles kwijtraakt tot koningin wier leven is afgesteld als een Zwitsers uurwerk. Geholpen door haar charisma, pragmatisme en enorme werkethos veroverde Máxima uit Buenos Aires met zichtbaar plezier en ogenschijnlijk gemak een lange rossige prins en zijn 'bleke volk aan de Noordzee'. Maar er is nog een bepalende factor. 'Máxima wordt vaak gezien als de afgeleide van de mannen in haar leven: haar vader, haar echtgenoot. Maar ze is gevormd door vrouwen.'

The Private Life

We kennen Máxima als de koningin van Nederland, maar wie is de persoon Máxima? Hoe is ze thuis, in de privévleugel van Huis ten Bosch, als ze even koningin af is? Danst ze dan blootsvoets door de kamer, gaat ze zelf met de borrelhappen rond, en moet ze soms ook op haar lip bijten en even tot tien tellen met drie puberende dochters? Niet-geregisseerde, spontane verhalen en foto's geven een ongekend kijkje in de persoonlijke momenten van het koningspaar.

vogue special edition maxima our queen
Leo Vogelzang, Ed Oudenaarden, Peter Smulders, Antony Jones, Robin Utrecht, Reuters, Gabriel Piko, Michel Porro, ANP, Getttty Images

Een Nederlandse 'The Crown'

In dit issue staat je een heuse Nederlandse versie van de Netflix hit-serie The Crown te wachten, waarin alle intriges binnen het Nederlands koningshuis waarin Máxima terecht kwam de revue passeren. In De Kroon – de Oranje editie, overigens net zo als niet meer verslavend als de originele serie, kom je alles te weten over de tragiek, opmerkelijke verloofdes, huwelijkscrises en schandalen van het koningshuis.

maxima
Robin Utrecht | ANP

Máxima doet haar intrede in het derde seizoen waar de liefde hoogtij viert. De complete vaderlandse pers buitelt over elkaar heen als in augustus 1999 de kroonprins op een huwelijk wordt gespot met een blonde vrouw aan zijn arm. De race om meer te weten te komen over deze Argentijnse schone is begonnen. En uiteindelijk is het duidelijk; wie tot dan toe nog twijfels had, is nu definitief om – dit is de gedroomde koningin.

Probeer ook Vogue's unieke 'Máxima Our Queen' filter op Instagram in de effectengalerij.

BESTEL VOGUE'S MÁXIMA SPECIAL EDITION HIER

willem alexander en maxima
Getty Images

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Koningin Máxima