Het Queen's Ball

Vogue lanceerde het speciale nummer ter ere van koningin Máxima.

image
Jerome de Lint

Jan Taminiau straalde op het podium in Hotel The Grand woensdagavond, waar Vogue een Queen's Ball hield ter ere van de kersverse koning en - vooral - koningin.

De man van de avond kon weliswaar niets zeggen over zijn inhuldigingstriomf, de koningsblauwe jurk die Máxima droeg op het meest officiële moment van de dag. Maar hij nam wel het eerste exemplaar (vers van de drukker) in ontvangst van de special edition van Vogue: Máxima, the birth of a queen' uit handen van hoofdredacteur Karin Swerink.
'Als klein jongetje droomde ik hiervan. Het is een mooi en bijzonder moment' sprak hij bescheiden. Op de cover draagt Máxima een strapless jurk bezaaid met kristallen die eveneens van Taminiau is, in 2011 gedragen tijdens een staatsbezoek aan Berlijn.

De luxe special werd op het Queen's Ball gevierd met een optreden van Theme Park, en na het officiële gedeelte van de avond was de dansvloer vrij voor royaal dansen, door genodigden waaronder Claes Iversen, Mattijs van Bergen, Anna Drijver, Lieke van Lexmond en Wende Snijders. In de monumental raadzaal van Sofitel Legend The Grand Amsterdam waar Beatrix in 1966 het ja-woord gaf aan Claus von Amsberg werd zelden enthousiaster gedanst.

Ook door model Sylvia van der Klooster, muze en goede vriendin van Jan Taminiau. De avond ervoor was ze nog onderdeel van de koningsvaart op het IJ, nu droeg ze een feloranje creatie van zijn hand: 'Het was een verrassing voor me dat Máxima ook twee japonnen van Jan droeg - daarom is dit extra speciaal.' Haar schoenen had ze in de hoek gezet, want dansen op Jan Taminiaus is zelfs voor een model too much.

Verderop, op weg naar de art deco-zaal waar duo Fashionpack Dj Hart & Dj Kosters draaide en Belvedere wodka cocktails schonk, bespraken vriendinnen en schrijvers Hanna Bervoets (in een groene slip dress van ILoveVintage) en Anna Drijver (in Claes Iversen) de koninklijke gebeurtenissen van de dag ervoor. Anna: 'Ik was bij het IJ, waar een acteursgezelschap een ode bracht aan het koninklijk paar. Daar heb ik mijn eerste stap richting mijn lintje gezet, haha.' Het was niet haar eerste ontmoeting met de koninklijke familie: 'Ooit liep ik een modeshow voor het huwelijk van Maurits, ik mag toch wel zeggen – ook van mijn vriend – de knapste prins.' Bervoets' voorkeur gaat meer uit naar de kleinste prinsessen: 'Vooral Ariane. Ze is de jonge rebel van de drie. Ik denk dat ze vanaf haar zestiende als socialite in jurken van Bas Kosters en Claes Iversen feestjes afstruint.'

In champagne van Moët Hennessy werd gedurende de hele avond ruim voorzien, niet in de laatste plaats in de photo booth waar geposeerd kon worden, compleet met kroon en sjerp, voor de Máxima-cover. Het merk liet aanwezigen tevens een magnum fles Moët signeren die zal worden geveild. De opbrengst daarvan gaat naar Het Oranje Fonds.

En Jan Taminiau, die blikte vol trots terug: 'Het blauw van haar jurk komt terug in de drie-eenheid rood wit blauw. De tiara kwam er later bij, dat maakte het geheel compleet. Het was het perfecte plaatje.' Het sprookje eindigde rond middernacht, weliswaar zonder koetsen om gasten thuis te brengen, maar met de black car service van chauffeursdienst Uber, waarin Assepoesters met vermoeide voeten zich ongezien van hakken konden ontdoen.

image
Vogue Nederland
Bas Kosters en vriend
1 van 24
image
Vogue Nederland
Tess Milne

2 van 24
image
Vogue Nederland
Lauren Verster & Jort Kelder
3 van 24
image
Vogue Nederland
Lisanne de Jong en collega-modellen
4 van 24
image
Vogue Nederland
Anna Nooshin
5 van 24
image
Vogue Nederland
Jan Schoon & Martijn den Boer
6 van 24
image
Vogue Nederland
Carlo Wijnands en Ruud van der Peijl
7 van 24
image
Vogue Nederland
Sylvia van der Klooster & Marc Madeleyn
8 van 24
image
Vogue Nederland
Modellen in Claes Iversen en Jan Taminiau
9 van 24
image
Vogue Nederland
Lieke van Lexmond
10 van 24
image
Vogue Nederland
Victoria Koblenko
11 van 24
image
Vogue Nederland
Anna Drijver

In Claes Iversen.

12 van 24
image
Vogue Nederland
André Platteel en Annemarieke van Drimmelen
13 van 24
image
Vogue Nederland
De modellen

In een lavendelkleurige jurk van Inbar Spector en schoenen van Hout Shois.

14 van 24
image
Vogue Nederland
Karin Swerink & Jan Taminiau
15 van 24
image
Vogue Nederland
Vanessa Henneman en Daniël Boissevain
16 van 24
image
Vogue Nederland
Karin Swerink en Robert Alexander
17 van 24
image
Vogue Nederland
Irena Ruben en Jan Taminiau
18 van 24
image
Vogue Nederland
Sandra de Kuiper, Duran Lantink en Hannah van Well
19 van 24
image
Vogue Nederland
Puck, Hans en Carmen Kemmink
20 van 24
image
Vogue Nederland
Modellen voor The Grand

Modellen v.l.n.r. gekleed in Roxanne Delfgou met Iris van Daalen, Dora Abodi, Inbar Spector, Dennis Diem, Iris van Daalen, Miriam de Waard, Melissanthi Spei, Dorhout Mees, Marije Seijn en lingerie van Pretty Wild.

21 van 24
image
Vogue Nederland
De dansvloer
22 van 24
image
Vogue Nederland
De modellen

Links: Masker van Chrissie Houtkooper, poederroze onderjurk gemaakt door Dennis Diem en zwarte jurk van Miriam de Waard. De wedges zijn van Dorhout Mees.

Midden: Lavendelkleurige jurk van Inbar Spector en schoenen van Hout Shois.

Rechts: Jurk van Inbar Spector.

23 van 24
image
Vogue Nederland
De modellen

De blouses en jassen van Gerritsen kostuumverhuur en Maison van den Hoogen. De jeans zijn van Levi’s, ringen van H&M en de bril is van Kris van Assche.

24 van 24
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Vogue The Agency