Vogue
Winter 2017

magazine / Vogue Living

Winter 2017

Datum
Auteur
Karin Swerink
Coliena Rentmeester, Vogue Living, Winter 2017

Het winternummer 2017 van Vogue Living ligt vanaf donderdag 23 november in de winkels. Of bestel het nummer nu direct online. Vogue hoofdredacteur Karin Swerink geeft alvast een idee wat je te wachten staat. 

Deze Vogue Living  gaat over de schoonheid van slow living. Lees het ontroerende interview van Alja Bakker met het Amerikaanse model Amanda Booth, moeder van een prachtig jongetje met Down. ‘Als je geen plannen hebt, kan er ook niets misgaan,’ zegt zij. ‘Je komt dan hooguit verrassingen tegen. Dat is een veel prettiger insteek.’ Amanda vertelt met zoveel enthousiasme over hoe Micah hun leven verrijkt, vanaf de geboorte ‘één bundeltje liefde’.

Toekomstplannen maken zij en haar man niet. Hun leven draait om ervaringen en ontmoetingen, een mooie kampeertrip naar de countryside, een wandeling in het bos. Door hun zoontje zijn ze gedwongen tot een trager levenstempo dan de meesten van ons, maar daardoor maken ze alles veel bewuster mee. 

Ook de Deense mode- en interieurontwerpster Malene Birger heeft – na maar liefst veertig verhuizingen – eindelijk rust gevonden in haar Londense paradijs. Ze vertelt aan onze Bartjan Bouman: ‘Dit interieur weerspiegelt mijn persoonlijkheid – in alle opzichten. Al mijn gevonden schatten en zorgvuldig gekozen objecten, meegenomen van over de hele wereld, staan hier tentoongesteld.’ Haar huis staat bomvol, met overal (zelfgemaakte) kunst en persoonlijke herinneringen, maar het heeft wel de symmetrie en de schoonheid waar haar Scandi-DNA in naar voren komt.

Wat ik eindeloos inspirerend vind, is hoe relaxed de Franse selfmade architect Emmanuel Picault zijn Mexicaanse huis organisch kan laten ontstaan. Dobberend in het waterreservoir, dat het zwembad werd van zijn droomhuis, liet hij zijn gedachten de vrije loop en tekende met een krijtje het ontwerp op een stuk papier. ’s Ochtends vroeg (als zijn man nog ligt te slapen) loopt hij uren rond, om het huis – zonder ramen en zonder deuren! – van alle kanten te inspecteren, te bekijken wat er nog bij of anders kan. ‘Soms leg ik op zo’n ochtend wel tien kilometer af op het terrein, terwijl ik verzin wat de volgende stappen zullen zijn.’ Of het huis ooit afkomt? Dat weet niemand. Maar dat geeft dus niet. Niet streven naar perfectie, maar naar een huis dat je persoonlijkheid weerspiegelt, daar gaat het om. 

Ons huis is ook geen perfecte plek vol verstandig gekozen design, het is een oude boerderij, met prachtig doorleefd behang en een rommelschuur waar nog van alles mee kan gebeuren. Ik ben benieuwd!

Enjoy!

Karin Swerink
Editor in Chief

Fotografie: Coliena Rentmeester
Styling: Linda Gümüs Gerritsen @Sarah Laird
Haar: Jamal Hammadi
Make-up: Gloria Noto
Modellen: Amanda Booth

Vogue Living: Najaar 2017

 

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Vogue.nl.
Dit vinden wij jammer, want Vogue.nl is mede dankzij deze advertenties gratis toegankelijk.
Wil je een uitzondering maken voor Vogue.nl, of meer lezen over hoe wij met advertenties omgaan?
Klik dan hier. Veel dank!

Maak een uitzondering voor Vogue.nl > Sluiten