Vogue
De 5 belangrijkste fitness trends voor 2018, direct uit Los Angeles

magazine / Vogue

De 5 belangrijkste fitness trends voor 2018, direct uit Los Angeles

Datum
Auteur
Angelique Heijligers
Charlotte Wales

Mediteren in de club, genderneutrale kleedkamers en het nieuwste boetiek-fitnessconcept. Healthjournalist Angélique Heijligers woont in fitnessmekka LA en signaleert de vijf belangrijkste trends voor 2018.

1. Walk & Talk 

Elke zondagochtend zie je bij de ingang van het bekende hikingpad Runyon Canyon een groep serieus mooie mensen met hot bodies die klaar lijken voor een sprintje de heuvels in of voor een fotoshoot. Maar nee. Ze gaan wandelen, mediteren, heel hard ademen en praten. Want de Walk & Talk, georganiseerd door het Wildfire Initiative, gaat over loskomen van de enorme hoeveelheid prikkels in ons dagelijks leven, meer in het moment zijn en beter leren luisteren. Bedenkers van dit concept zijn vier mannen (muzikant, yogi, model en chef) die elkaar hebben ontmoet op Instagram. Hun missie is om in je dagelijks leven meer rust en dankbaarheid te vinden om zo de kwaliteit van je leven te verbeteren.

2. Sound bathing

Liggen en in een diepe meditatieve staat komen met de klanken van singing bowls, crystal bowls en gongen. Klankschaalmeditatie was de afgelopen jaren al volop te zien in yogastudio’s en op yogafestivals. Maar komend jaar gaat klankschaalmeditatie, oftewel Sound Bathing, echt groot worden buiten de context van yoga. Iris van Herpen zette al in 2016 de trend, door haar haute-couturecollectie te tonen onder begeleiding van een installatie van singing bowls. Clubs, musea, muziek- en kunstevents, in 2018 verwachten we sound bathing op tal van onconventionele locaties. Tip: volg Stacey Griffin van Shift Meditation als je in Amsterdam en omgeving ook eens op een verrassende locatie een sound bath wil beleven.

3. 1 2 3 Stack

Spinning, HIIT, barre workouts, pilates – bijna iedere work-out is al ondergebracht in een boetiekfitness-concept, ofwel kleinschalige, highend fitness-studio’s die focussen op één type work-out. Eén die zeker nog iets toe te voegen heeft, is de gloednieuwe studio The Wall, met hun signature work-out 123 Stack. Deze les is opgebouwd uit tien minuten core (het natuurlijke korset van rug-, buik- en heupspieren), twintig minuten krachtoefeningen voor je hele lijf en dertig minuten spinning. In een uur heb je dus drie voor de prijs van een. Zelf een aangepaste 123 Stack-versie doen kan natuurlijk ook met Nike’s NTC-app: kies 12 minuten Core Control van Dafne Schippers, gevolgd door 16 minuten Strength Remix en sluit af met 30 minuten cardio.

4. Mindfull boxen

Nog een nieuwkomer in het fitness-boetieksegment is BoxUnion. Want boksen is hot. In Nederlandse gyms en studio’s staan de lessen van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat bomvol en in LA is de populaire zaktraining tot next level gebracht. In de cleane zensetting van BoxUnion draait alles om boksen, maar ook om mindfulness. Iedereen die weleens gebokst heeft, begrijpt hoe logisch dat is. De snelheid, de adrenalinekick, het voetenwerk – boksen vraagt om focus, een heldere mindset en in het moment razendsnel de juiste beslissing maken. Tijdens de les gaan alle telefoons uit. Want BoxUnion wil dat je 45 minuten lang in het moment bent.

5. EveryBody

EveryBody zit in de upcoming buurt Eagle Rock, waar authenticiteit nog niet buigt voor commercie. De grootste trots van EveryBody is hun genderneutrale kleedkamer en dat maakt meteen duidelijk dat deze nieuwe gym ook echt voor iedereen is. Gender, maat, leeftijd, ras – iedereen die wil bewegen is welkom. Zodra je Everybody binnenstapt, vraag je je af of dit een buurthuis is of dat dit het logische antwoord is op een tijdperk van perfecte gymselfies en body shaming. En tegelijkertijd haal je opgelucht adem. Niemand lijkt op elkaar. Iedereen is zichzelf. EveryBody is een sterk signaal van de behoefte aan zelfacceptatie en self-love, misschien wel de grootste, meest belangrijke trend voor het komend jaar.

Zo transformeerde Vogue's Nathalie van sporthater naar (bijna) fitgirl

 

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Vogue.nl.
Dit vinden wij jammer, want Vogue.nl is mede dankzij deze advertenties gratis toegankelijk.
Wil je een uitzondering maken voor Vogue.nl, of meer lezen over hoe wij met advertenties omgaan?
Klik dan hier. Veel dank!

Maak een uitzondering voor Vogue.nl > Sluiten