Vogue
Eindelijk lente met Vogue's nieuwe meinummer featuring Dilone

magazine / Vogue

Eindelijk lente met Vogue's nieuwe meinummer featuring Dilone

Datum
Auteur
Karin Swerink
Giampaolo Sgura, Vogue Nederland, mei 2018.

Na wat voelt als de langste winter ooit tik ik deze editor’s letter vlak na terugkomst van de Parijse fashionweek, in de eerste voorzichtige lentezon. Die doet me geloven dat ik inderdaad ooit weer jurken met blote benen zal gaan dragen, mijn dikke zwarte panty onder in een la kan leggen en mijn hardlooprondje door de duinen weer aan ga durven.

Daarom een meinummer dat lente ademt, van een shoot met de prachtige Georgina Grenville (ken je de Tom Ford Gucci-campagnes nog?) op Ibiza, tot alle laatste ontwikkelingen op sport- en healthgebied in de Health Special en de 52 mooiste jurken van het seizoen in The Edit.

Een van de inspirerendste verhalen vond ik het interview met Amber Vineyard, charmismatisch boegbeeld van de ballroom scene in Nederland, die in haar vogueing-danslessen plek biedt aan iedereen die op de een of andere manier ‘anders’ is. Journalist Alma Mathijsen viel er als een blok voor, zo schrijft ze: ‘Ik ben in minder dan twee seconden languit op de grond terechtgekomen zonder een spier te verrekken. Gracieus zag het er niet uit, maar ik deed het met trots. En daar gaat het om.’

Een ander inspirerend verhaal is Dossier Nee, waarvoor journalist Sara Madou het belang van nee leren zeggen op alle terreinen van het leven onderzocht en concludeerde hoe schrikbarend veel gelukkiger je daarvan kunt worden, maar ook waarom het zo moeilijk is.

Omdat ik het nee-zeggen inmiddels wel aardig onder de knie heb gekregen als hoofdredacteur van Vogue, maar je af en toe ook eens volmondig ja moet zeggen, hier een lijstje met dingen waar ik deze lente absoluut ja tegen ga zeggen:

1. Barre-work-outlessen, omdat ze mijn jazzballetlerares-verleden doen herleven en je er het gestroomlijnde lijf van Doutzen van krijgt (a girl can dream). Zie Join the Club, op pagina 66.

2. Een reis naar Marokko, met onmiddellijk vertrek. De redactie tipte me om de yoga- en surfkampen van Surf Maroc te volgen in Taghazout. En natuurlijk móet ik naar het nieuwe YSL-museum in Marrakesh. Alles over Marokko in Van Rotterdam naar Rabat op pagina 170.

3. De bloemenjurk van Attico (pagina 36), gedragen met mijn nieuwe crystal adorned slingbacks van Miu Miu, gespot tijdens de wintershow van 2018 en nog datzelfde moment mijn winkelmandje in geslingerd. Ja!

4. Mijn huis inrichten in de stijl van ontwerper Jenna Lyons, zie pagina 140. Samantha Cameron liet zich door haar inspireren en ik begrijp helemaal waarom.

5. Aan mijn lange lijst met nog te lezen boeken de roman Meisje in brand van de Amerikaanse auteur Claire Messud toevoegen, dat door Maartje Laterveer wordt aangeraden in onze Selectie.

6. Een koud glas pinot grigio, omdat ik geheel tegen de trend in (zie pagina 78) nooit een geheelonthouder zal worden.

Geniet van deze Vogue en van de lente!

Karin Swerink
Editor-in-chief

Vogue's nieuwe meinummer ligt vanaf 12 april in de winkel!

De 5 belangrijkste fitness trends voor 2018, direct uit Los Angeles

 

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Vogue.nl.
Dit vinden wij jammer, want Vogue.nl is mede dankzij deze advertenties gratis toegankelijk.
Wil je een uitzondering maken voor Vogue.nl, of meer lezen over hoe wij met advertenties omgaan?
Klik dan hier. Veel dank!

Maak een uitzondering voor Vogue.nl > Sluiten