Vogue
Mei 2017

magazine / Vogue

Mei 2017

Datum

'Een idealer covermodel dan het half-Nederlandse model met eenendertig miljoen Instagram-volgers is er natuurlijk niet.'

Karin Swerink

De hakken liggen al dagen in de hoek van mijn slaapkamer en mijn feestjurken zijn naar de stomerij, maar op de redactie zijn we nog lang niet uitgepraat over de lancering van ons jubileumnummer met Mario Testino. Over het diner in het Rijksmuseum dat uitmondde in een polonaise onder De Nachtwacht. Over Lara Stone die een knoop in haar galajurk legde om beter te kunnen dansen bij ons Grand Ball in The Duchess. Of over de persconferentie die ik samen met Mario, Lara en Doutzen hield: iets dat al jaren boven aan mijn bucketlist stond. Maar tussen het nagenieten door, het eindeloos bloemen in ontvangst nemen en toch nog één keer champagne opentrekken, gingen we ook weer vrolijk aan de slag met het nieuwe nummer. Het nummer dat je nu in je handen hebt moest namelijk een week na de festiviteiten alweer naar de drukker.

Terug op de redactie kreeg ik onmiddellijk zin in nieuwe verhalen en de nieuwe mode. Dit nummer barst van de pakken, overhemden en andere klassiekers die dit seizoen een nieuwe draai hebben gekregen. Al die classics passen perfect bij de ingetogen ontwerpen van Tomas Maier – de creative director van het superchique Bottega Veneta – die we uitgebreid interviewden. Minstens zo inspirerend vond ik de interviews met rule-breakers Sevdaliza, Daria Bukvić en Stephanie Afrifa. Drie vrouwen die compleet hun eigen koers varen. 

Toen was er nog één grote vraag: hoe gaan we ervoor zorgen dat de cover niet in het niet valt na Mario’s cover met Doutzen en Lara die heel Nederland heeft gezien? Precies toen ik me dat afvroeg, bleek Gigi Hadid een bliksembezoek aan Nederland te brengen. Een idealer covermodel dan het half-Nederlandse model met eenendertig miljoen Instagram-volgers is er natuurlijk niet. Ze was maar een paar uur in Nederland en had een hoop verplichtingen, maar gelukkig wilde ze wel tijd maken voor een covershoot en een interview met Vogue, vlak voor onze deadline.

Nu ook die deadline afgevinkt is, staat er nog één ding op mijn to-dolijst: een vakantie boeken. En laat in deze Vogue nu net een reisverslag staan over de meest rustieke bestemming denkbaar: de Faeröer Eilanden.

Karin Swerink
Editor in Chief

April 2017

 

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Vogue.nl.
Dit vinden wij jammer, want Vogue.nl is mede dankzij deze advertenties gratis toegankelijk.
Wil je een uitzondering maken voor Vogue.nl, of meer lezen over hoe wij met advertenties omgaan?
Klik dan hier. Veel dank!

Maak een uitzondering voor Vogue.nl > Sluiten