Vogue
Oktober 2017: Imaan Hammam & the art of confidence

magazine / Vogue

Oktober 2017: Imaan Hammam & the art of confidence

Datum
Auteur
Karin Swerink
Alique, Vogue Nederland, oktober 2017

‘Sexy zijn heeft helemaal niets te maken met naakt zijn,’ zei Marc Jacobs een paar jaar geleden in een interview. Dat daar geen woord aan gelogen is, bewijst de nieuwe mode wel. Dit nummer staat bomvol grote jassen, heel veel laagjes en gebreide truien om in te verdwijnen: comfortabele powersuits waarin je je beschermd voelt, en daardoor op je allersterkst. En wát zien de modellen er ontzettend sexy uit, ondanks dat er geen millimeter huid te zien is.

Niet dat met bloot iets mis is natuurlijk. Ik vind het misselijkmakend dat vrouwen anno 2017 nog steeds beoordeeld worden op de diepte van hun decolleté of de lengte van hun rokje. Óf op hun aantal bedpartners. Journaliste Maartje Laterveer schreef een groot stuk over het helaas nog steeds actuele thema slutshaming, en pleit meteen voor het afschaffen van het S-woord.

Uiteindelijk draait het allemaal om één ding: zelfvertrouwen. En als iemand the art of confidence in de vingers heeft, dan is het covermodel Imaan Hammam wel. Twee jaar geleden wijdden we een heel septembernummer aan de toen nog achttienjarige Amsterdamse. Ik vind het heel bijzonder om haar de afgelopen jaren te zien opgroeien tot een volwassen vrouw die precies weet wat ze wil. Zo is ze gestopt met twee keer per dag sporten, vertelt ze aan Vogue’s Zoe Rosielle. ‘Ik ben nu op een punt in mijn leven dat ik denk: this is what you get. Ik ben een vrouw van twintig, ik kan geen lichaam hebben van een twaalfjarige.’

Over supersterke vrouwen gesproken: ik heb gesmuld van de twee grote interviews met regisseuse Sofia Copolla en de Nederlandse fotografe Viviane Sassen. Voor nóg meer inspiratie nodig ik jullie allemaal uit om naar de allereerste editie van Vogue Fashion Festival te komen, waarover je alles kunt lezen in dit nummer. Ik kan niet wachten om iedereen daar te ontmoeten!

Karin Swerink
Editor in Chief

Het oktobernummer ligt donderdag 14 september in de winkels, vandaag kun je hem al online bestellen.

Fotografie: Alique
Styling: Martien Mellema
Haar: Tomohiro Ohashi / Management Artists 
Manicure: Chloé Desmarchelier / ATOMO Management
Coupeuse: Alice Mazin / ATELIER on set

Make-up: Topolino / Calliste
Modellen: Imaan Hammam / CODE Management

Met ontembaar enthousiasme: Charlene Hiwat-Korstam en Rowan Blijd over The Glow Up

 

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Vogue.nl.
Dit vinden wij jammer, want Vogue.nl is mede dankzij deze advertenties gratis toegankelijk.
Wil je een uitzondering maken voor Vogue.nl, of meer lezen over hoe wij met advertenties omgaan?
Klik dan hier. Veel dank!

Maak een uitzondering voor Vogue.nl > Sluiten