Vogue
Rose Bertram zwanger op de cover van Vogue's januari/februarinummer

magazine / Vogue

Rose Bertram zwanger op de cover van Vogue's januari/februarinummer

Datum
Auteur
Karin Swerink
Marc de Groot, Vogue Nederland, januari/februari 2018.

Vogue's nieuwe januari/februari nummer met Rose Bertram op de cover ligt vanaf donderdag 14 december in de winkels. Of bestel het nummer nu direct online

Alles wat nieuw is, daar draait dit nummer om: van een vooruitblik op de beste boeken, films, exposities en voorstellingen van 2018 tot vijf bijzondere talenten van wie we dit jaar veel verwachten. En natuurlijk een compleet overzicht van een gloednieuw modeseizoen, dat enerzijds in het teken staat van kleding waarin je een oorlog zou kunnen winnen – praktisch en beschermend – en anderzijds draait om escapisme – een kleurrijke modedroom die je aan de realiteit laat ontsnappen.

Ook covermodel Rose Bertram staat komend jaar iets heel nieuws te wachten. Ik ontmoette het (deels Senegalese, Angolese, Portugese en Vlaamse) topmodel voor het eerst tijdens Vogue Fashion Festival, afgelopen oktober in het Amstel Hotel, waar ze deelnam aan de talk met collega-modellen over hun werk en leven. Haar enthousiasme, energie en kwetsbaarheid raakten me meteen en toen ze vertelde dat ze ruim twintig weken zwanger was van haar vriend Gregory van der Wiel, was het idee om haar met bolle buik voor Vogue te fotograferen al snel geopperd.

Weinig zo hoopvol en gelukkig stemmend als een zwangere buik, helemaal als die is omgeven door een schitterende jas van Louis Vuitton voor zomer 2018 – wat mij betreft een van dé collecties van het jaar: de luxe brokaten jasjes gedragen met korte boksbroekjes en grote sneakers tonen alles waar mode nu over gaat: street meets couture.

Maar het krijgen van een kind is niet voor iedereen zo makkelijk en vanzelfsprekend. Dat blijkt wel uit de reportage Baby Issues van Alja Bakker: een pleidooi voor vrouwen om openlijk over hun moeite met het krijgen van kinderen te praten. Dat vereist moed en karakter.

Last but not least is er veel nieuws op het gebied van eten. Op de redactie heerste het gevoel dat het na de bergen superfoods en avocado’s en liters cold pressed juices wel weer om écht eten mocht gaan. Dus interviewden we voor het Vogue Food Dossier jonge vrouwen die respectievelijk het beste brood, de verfijnste donuts en de goddelijkste koekjes van de stad maken over hun passie. Daarnaast aandacht voor de vegan-stroming, de spannendste nieuwe restaurants en de beste kookboeken van 2018.

Ik wens jullie allemaal alvast een schitterend 2018, en geniet van dit nummer! 

Liefs,

Karin Swerink
Editor in chief

Fotografie: Marc de Groot / Witman Kleipool
Styling: Jos van Heel / House of Orange
Haar en make-up: Irena Ruben voor Chanel en Balmain Hair Couture / House of Orange
Model: Rose Bertram

Topmodel Danielle van Grondelle deelt al haar favorieten met Vogue

 

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Vogue.nl.
Dit vinden wij jammer, want Vogue.nl is mede dankzij deze advertenties gratis toegankelijk.
Wil je een uitzondering maken voor Vogue.nl, of meer lezen over hoe wij met advertenties omgaan?
Klik dan hier. Veel dank!

Maak een uitzondering voor Vogue.nl > Sluiten