Vogue
Yasmin Wijnaldum 'strikes a pose' op Vogue's nieuwe aprilnummer

magazine / Vogue

Yasmin Wijnaldum 'strikes a pose' op Vogue's nieuwe aprilnummer

Datum
Auteur
Karin Swerink
Marc de Groot, Vogue Nederland, april 2018.

Er is geen app op mijn telefoon waarmee ik zo’n haat-liefdeverhouding heb als Instagram. Soms vervloek ik dat paars-roze icoontje, als ik weer eens gedachteloos een uur aan scrollen heb verspild. Op andere momenten krijg ik juist enorm veel energie van alle inspiratie die ik er opdoe en de interactie die ik er met Vogue-lezers heb. Daarom in dit nummer prachtige shoppingpagina’s geïnspireerd op vier verrassende Instagramiconen én een verhaal over de negatieve effecten van het sociale medium.

Ik stel jullie graag voor aan ons covermodel: de Amsterdamse Yasmin Wijnaldum. Ze werd op haar zestiende ontdekt bij de Elite Model Look, werd op het eerste vliegtuig naar New York gezet en scoorde daar meteen een Prada-campagne. Ik heb haar beroemde loopje al vaak bewonderd tijdens fashionweek en ben heel blij haar eindelijk in Vogue Nederland te hebben – haar eerste Nederlandse klus ooit! Marc de Groot fotografeerde haar in de meest uitgesproken looks van het seizoen.

Ze is niet de enige inspirerende vrouw in dit nummer. Zo interviewden we Diane Kruger, die transformeerde van topmodel tot actrice die de laatste tijd de ene na de andere prijs binnensleept voor haar rol in de aangrijpendste film van dit jaar: Aus dem Nichts. En we spraken Jeanne Damas, als je het mij vraagt het ultieme voorbeeld van Parijse chic.

Lees vooral ook het verhaal dat Fiona Hering schreef over modellen die in actie komen tegen alle misstanden in de mode-industrie. Ik ben trots dat Vogue’s internationale uitgeverij Condé Nast na de beschuldigingen van seksuele intimidatie door fotografen, die de afgelopen weken zijn bovengekomen, onmiddellijk een nieuwe Code of Conduct heeft opgesteld. Voortaan werken alle Vogues wereldwijd alleen nog met modellen die ouder zijn dan achttien, wordt er absoluut geen alcohol geschonken op de set, is er altijd een omkleedruimte met genoeg privacy en moeten over het fotograferen in lingerie en transparante kleding vooraf schriftelijke afspraken gemaakt worden. Zodat we elke maand een Vogue kunnen blijven uitbrengen vol beelden waarvan volop genoten kan worden, zonder nare bijsmaak. Te beginnen bij dit bijzondere aprilissue.

Liefs,

Karin Swerink
Editor-in-chief

'Rising star' Luna Bijl schittert op Vogue's maartnummer

 

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Vogue.nl.
Dit vinden wij jammer, want Vogue.nl is mede dankzij deze advertenties gratis toegankelijk.
Wil je een uitzondering maken voor Vogue.nl, of meer lezen over hoe wij met advertenties omgaan?
Klik dan hier. Veel dank!

Maak een uitzondering voor Vogue.nl > Sluiten