Nieuw onderzoek: online shopgedrag Nederlanders onder de loep

Nu Vogue Online Shopping Night is aangebroken, kijken we even naar het online shopgedrag van Nederlanders en daar komen verrassende resultaten uit.

Face, Lip, Skin, Nose, Red, Beauty, Eyebrow, Text, Cheek, Chin,
Vogue Nederland​​

Vogue Online Shopping Night vindt op woensdag 24 april plaats waar jij met waanzinnige kortingen shopt bij jouw favoriete merken. Van 12.00 tot 00.00 uur scoor jij kortingen tot 50% bij door Vogue geselecteerde mode-, beauty- en interieurmerken op (inter)nationale webshops. Tijd dus om het online shopgedrag van Nederlanders onder de loep te nemen. Onderzoeksbureau PanelWizard ging voor betalings- en technologiebedrijf Mastercard aan de slag en onderzocht hun winkelervaringen. Hoe vaak gaat er iets fout bij de aflevering van je pakket en wat gebeurt er als je item beschadigd is? Maar liefst 38% van de shoppers stuiten tegen problemen als deze aan, die niet worden opgelost door de webshop waar je je aankoop hebt gedaan. Daar schiet Mastercard te hulp.

Gek op sale shoppen

Als je met Mastercard je aankopen afhandelt, dan zijn vrijwel al je aankopen automatisch verzekerd tegen verlies, diefstal en beschadiging, minimaal 180 dagen na aankoop*. Behoor jij tot die 38% consumenten waarbij de aflevering al eens is verkeerd gegaan? Zoals een bestelling die niet aankomt of deze afwijkt van wat je hebt gekocht? Door je bestelling met Mastercard af te handelen is de transactie bijna altijd terug te draaien en krijg je je geld terug*. Naar de winkelstraat om te koopjes jagen, niet iedereen staat er om te springen. Toch wijst het onderzoek uit dat één op de vijf Nederlanders (18%) liever de straat op gaat om de uitverkoop niet te missen. Al blijkt ook dat vooral jongere shoppers de voordelen van online shoppen inzien. Negen op de tien Nederlanders koopt online zijn sales items, bij 60-plussers is dat 65 procent. Wist je ook dat onderzoek blijkt dat mannen vaker hun creditcard gebruiken als ze online shoppen? Ook zijn ze beter bekend met de aankoopverzekering dan vrouwen. Één derde van de mannen betaalt maar liefst meer dan de helft van de online aankopen met een creditcard, bij vrouwen is dit één op de vijf.

Zorgeloos winkelen

Bijna een kwart van de ondervraagden geeft toe in het onderzoek bezorgd te zijn over de betrouwbaarheid van hun aankopen online. Mastercard geeft je de betrouwbaarheid dat bijna alle aankopen die afwijken van jouw bestelling opgelost worden, dit door hun succesvolle aflevergarantie en aankoopverzekering waarbij vrijwel al je aankopen automatisch en kosteloos verzekerd tegen verlies, diefstal en beschadiging, dit minimaal 180 dagen na aankoop*. Gelukkig laat het onderzoek ook zien dat in ruim drie kwart van de gevallen (77%) het probleem wordt opgelost. Acht procent zegt dat het probleem niet wordt opgelost. Wil jij onbezorgd (online) shoppen? Dan is betalen met Mastercard een betrouwbare optie. Zit jij klaar om online je winkelmandje te vullen en de mooiste sales items te scoren tijdens Vogue Online Shopping Night? Sure you do!

Wil je meer te weten komen over de voordelen van een creditcard van Mastercard? Lees hier meer over veilig betalen met Mastercard.

*De voorwaarden van je Mastercard hangen af van de bank of kaartinstantie die je Mastercard heeft uitgegeven. Voor meer informatie kun je bij hen terecht.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder