Waarom het dubbel reinigen van je gezicht zo belangrijk is volgens experts

Vogue ging op onderzoek uit hoe groot het belang is van het dubbel reinigen van je huid tijdens je beautyroutine.

Hair, Face, Eyebrow, Hairstyle, Forehead, Chin, Lip, Cheek, Beauty, Head,
Alessandro ZenoGetty Images

Hoe groot is nu écht het belang van een dubbele gezichtsreiniging? Als we het internet raadplegen zijn we minstens twintig Google-pagina’s verder en nog niet veel wijzer over hoe je nu het beste de huid kunt reinigen. Daarom vonden we het hoog tijd om advies te vragen bij experts. Het Amerikaanse huidverzorgingsmerk Dermalogica is al jaar en dag de eerste keuze van professionele schoonheidsspecialisten en hun klanten, overal ter wereld en dus de perfecte bron.

Wasachtige laag vuil

Je huid verzamelt gedurende de dag aardig wat vuil - denk aan luchtvervuiling, make-up (die soms laag op laag wordt aangebracht gedurende de dag) en het gebruik van SPF producten. En sta er maar even bij stil hoeveel keer per dag je met je handen - die overal terechtkomen - aan je gezicht zit. Dit in combinatie met de natuurlijke talgproductie en ophoping van dode huidcellen zorgt voor een wasachtige laag vuil op de huid.

Minder effectieve werking

Terwijl je soms meer dan een halfuur spendeert aan het aanbrengen van je make-up of het fixen van je haar, wordt uit onderzoek duidelijk dat de meeste mensen in slechts twintig seconden hun huid schoonmaken. Aanzienlijk minder dus. Die twintig seconden reinigen met een standaard face wash of reinigingsdoekje is nooit genoeg om de opgebouwde talg, make-up, SPF en ander hardnekkig vuil van de huid te verwijderen. Gevolg? Alle andere producten die je hierna aanbrengt zullen een minder effectieve werking hebben, omdat deze niet voldoende kunnen indringen in de huid (en dat is vrij zonde van je skincare stash toch?). Ook kan het achtergebleven vuil de huid dof maken en zorgen voor ontstekingen, een gevoelige huid en zelfs huidveroudering. Dat wordt voortaan dubbel reinigen dus!

Ultra schone huid

Een pas echt ultra schone huid krijgen? Pas dan de dubbele reinigingstechniek van Dermalogica toe! Deze techniek houdt in dat de huid tweemaal wordt gereinigd. De eerste keer met een (pre)cleanser op oliebasis, gevolgd door een cleanser op waterbasis. Aan de hand van jouw huidtype en huidconditie bepaal je de cleanser voor de tweede reiniging die geschikt is voor jouw skin. Door deze combinatie verwijder je al het vet en vuil voor een ultra schone huid.

Eerste reiniging

Als je wilt dat jouw cleanser het beste resultaat geeft, kies dan tijdens de eerste reiniging voor een olie wanneer je een gecombineerde tot vette huid hebt (Precleanse) of voor een balsem wanneer je een normale tot droge huid hebt (PreCleanse Balm). Deze producten zijn ontworpen om de hardnekkigste producten die als eerst van de huid verwijderd moeten worden. Denk aan lippenstift, foundation op oliebasis, waterproof mascara of zonbescherming.

dermalogica
PreCleanse Balm - Dermalogica
Dermalogica

PreCleanse Balm

SHOP

Tweede reiniging

Doordat je huid tijdens de eerste stap al het eerste vuil verwijderde, is je huid nu voorbereid voor een grondige tweede reiniging. Bij deze stap is het belangrijk dat je zorgvuldig je cleanser uitzoekt die past bij jouw huidtype – en conditie. Heb je bijvoorbeeld een droge huid? Zorg dan dat je een cleanser kiest zonder agressieve surfactanten zoals Intensive Moisture Cleanser. Besteed wat extra tijd aan het inmasseren van de cleanser op je hele gezicht voor je deze afspoelt en vergeet je onderkin en hals niet mee te nemen!

Dermalogica
Dermalogica

Intensive Moisture Cleanser

SHOP

Duurzaam bezig

Dermalogica draagt al sinds de start in 1986 duurzaamheid hoog in het vaandel. Een mooi doel van het merk waar ze naartoe werken? Tegen 2020 wil het professionele huidverzorgingsmerk voor 90 procent recyclebaar zijn. Op dit moment is het grootste deel van de hoofdverpakkingen al biologisch afbreekbaar. Daarnaast zijn alle Dermalogica producten vrij van de gangbare irriterende stoffen waaronder kunstmatige geur- en kleurstoffen, lanoline, SD alcohol en formaldehyde en zijn bijna alle producten glutenvrij en vegan. Ook worden alle producten erkend door PETA en Leaping Bunny en zijn dus gegarandeerd dierproefvrij getest.

Lees hier meer over welke Dermalogica-producten bij jouw bepaald huidtype passen. Raadpleeg bij overmatige acne en een overgevoelige huid altijd eerst een arts of specialist alvorens onze tips op te volgen.

Je shopt deze cleansers en de gehele Dermalogica-collectie mét korting op woensdag 30 oktober aanstaande tijdens Vogue Online Shopping Night van 12u 's middags tot middernacht!

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder