Kleurrijke bloemenjurken zijn precies wat je garderobe deze lente nodig heeft

Amsterdams merk Fabienne Chapot biedt precies die dosis vrolijkheid waar jij, en je kledingkast, juist nu behoefte aan hebben.

fabienne chapot
Fabienne Chapot

De zon schijnt, de zomer is op komst, en het is bijna tijd om je winterse kloffie achterin de kast op te bergen. En ook al gaan we deze lente niet langs het terras of door het park flaneren, betekent dat niet dat je garderobe geen voorjaarsupdate mag krijgen. De nieuwe collectie van Amsterdams merk Fabienne Chapot biedt precies die dosis vrolijkheid waar jij, en je kledingkast, juist misschien nu behoefte aan hebben.

Van FAB naar Fabienne Chapot

Fabienne startte in 2006 met haar accessoiresmerk FAB, omdat ze vond dat het aanbod aan schoenen en kleurrijke tassen wel wat kleur kon gebruiken. Haar bonte accessoires (herinner je je de kenmerkende hartjes-sleutelhanger nog?) werden al gauw een hit en veel gezien in het straatbeeld. Maar na een tijdje smaakte dat naar meer: in 2016 besloot Fabienne daarom haar merk te rebranden en haar droom om een ready-to-wear-collectie te maken te verwezelijken –met Fabienne Chapot als resultaat.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

De kleurrijke wereld van Fabienne Chapot

Fabienne Chapot heeft inmiddels van uitgesproken kleuren en prints haar handelsmerk gemaakt. Gemaakt voor vrouwen die niet bang zijn om op te vallen. Het merk staat dan ook voor female empowerment, zelfexpressie en optimisme. Of zoals ze het zelf omschrijven: "Ons glas is meer dan halfvol, en we willen dingen oplichten door een sparkle toe te voegen." Ze hebben daarbij creativiteit en ambacht hoog in het vaandel staan. Zo worden alle prints in-house gemaakt door de ontwerpers – een aandachtig proces dat begint met pen en kwast, nooit op een computer. Ook duurzaamheid is daarbij een belangrijke waarde: Fabienne Chapot heeft een speciale conscious-lijn met items gemaakt van rPET, oftewel gerecyclede plastic flessen.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Nieuwe Lente/Zomer 2020 collectie

Met de lente-/zomercollectie getiteld 'A traveller's journal' neemt Fabienne Chapot je mee op ontdekkingsreis langs verschillende culturen en werelddelen, met een eclectische mix van lange zomerjurken, bloemenrokjes, seventies flared-broeken, blouses met kant en rieten tassen. Voor het kleurenpalet raakte het ontwerpteam geïnspireerd door de befaamde schilderijen van de Franse schilder Matisse en de stijlvolle vrouwen die hij in zijn werken afbeeldt – iets wat je terugziet in de unieke bloemenprints en opvallende kleurencombinaties.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Vogue Only Shopping Night

Als je ook fan bent van de nieuwe collectie van Fabienne Chapot hebben we goed nieuws: tijdens Vogue Only Shopping Night ontvang je namelijk 20% korting op het merk. Kijk op deze pagina voor alle details en de andere merken die meedoen aan deze shopping experience.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder