Het ochtend- en avondritueel dat bijdraagt aan een gebalanceerde dag

De Vogue redactie kan inmiddels niet meer zonder.

tastea model liggend in gras
Tastea/KSK Photography

De wekker gaat en direct sta je aan. Je checkt vanuit bed je e-mail, drinkt een glas water, kleedt je aan en klapt je laptop open. En oh ja, er moet ook nog ontbeten worden. Gedachteloos werk je een bord havermout weg en zo dendert de dag door. Zonder dat je het merkt snaai je de snack-lade leeg en uiteindelijk voel je je futloos en uitgeblust. Klinkt dit als een herkenbare situatie? Nu we (bijna) allemaal aan huis gekluisterd zijn, is het lastig om een ritme te vinden. Vaak leidt dit tot lange werkdagen, een missende werk-privé balans (want ja, er valt niet veel meer te beleven) en een onnodige hoeveelheid stress.

Ochtendritueel

Veel mensen hebben last van dit gebrek aan ritme, wat vaak leidt tot een ongezonde levensstijl. Het is ook even wennen om je hele dag binnen de muren van één plek door te brengen. Een afwisselend ritme is daarom belangrijker dan ooit. Een welkom moment dat hieraan bijdraagt is een ochtendritueel zónder telefoon, maar mét een lekkere kop thee waarmee je de dag fris begint. Om tot een fijn en rustig ochtend- en avondritueel te komen, testte Vogue de Tastea detoxkuur. En we kunnen niet meer zonder.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Tastea detox kuur

Een detoxkuur op basis van thee - werkt dat wel echt? Laten we onze eigen ervaringen met je delen. Ten eerste is het heel fijn om een vast ochtend- en avondritueel aan te houden. Vogue's team stelde als regel: tijdens je dagelijkse kop thee blijft je telefoon uit de buurt en laat je je e-mail en overige taken voor wat het is. Vanaf het eerste moment waren de beloftes van de thee merkbaar: zo onderdrukt de morningblend het hongergevoel en krijg je een energiekick door de toevoeging van groene thee. Het is een stimulerende thee die ervoor zorgt dat je vol frisse energie aan je werkdag start.

Na het eten sluiten we de avond af met de avondmelange. De Detox Evening bevat onder andere appel, verbena, valeriaan en sinaasappelschil. Dit maakt het een licht zoete thee zonder theïne, waardoor je de thee ook voor het slapengaan kan drinken.

tastea theebladeren
Tastea/KSK Photography

Verschillende blends

Doe je liever geen detoxkuur, maar heb je wel zin in een vast ochtend- of avondritueel? Dan heeft Tastea nog heel veel andere thee-blends. Bij Tastea vind je alleen theesoorten met pure en herkenbare ingrediënten. Van lichtere, bloemigere theesoorten zoals Picture Perfect met jasmijn tot de zwaardere Skin Tight met Phu Erh, gember en kruidnagel. Daarbij hebben ze ook super lekkere vruchtsoorten zoals Pop ’N Chill met echte popcorn of kruidensoorten, en de Energy Boost met verschillende soorten rooibos, sinaasappel en korenbloem.  Kortom: wij zijn inmiddels lid van #teamtastea en laten dit ritueel niet meer los. Nu jij nog.

Met Vogue Online Shopping Night van 28 oktober in het vooruitzicht (waarbij je van 12.00 tot 00.00 uur shopt met 20% korting bij Tastea) verdiepten wij ons in hét theemerk waar je na het eerste gebruik niet meer zonder kan.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder