Iedereen die weleens huiverig is bij buitenlandse webhops, deze is voor jullie!

Take a seat, want met deze tip is jouw angst om bij buitenlandse websites te shoppen eindelijk én terecht verleden tijd.

model op set
Anh Kiet Duong

Hoewel het einde van lockdown in zicht is, en we hopelijk weer snel kunnen shoppen waar en wanneer we maar willen, zijn voor nu de meeste winkels nog gesloten. Grote kans dat jij noodgedwongen, maar met groot plezier, je aan het voorbereiden bent op de online shopping spree tijdens Vogue Online Shopping Night Out op woensdag 28 april 2021. We feel you, want als het binnenkort weer 'normaal' is wil je flaneren in je nieuwe lente/zomergarderobe. En: met een paar klikken op de knop ligt je pakketje zo op de deurmat. Hoop je dan.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Het online shopwalhalla

Het internet is groot en het internet is waanzinnig. Er is tegenwoordig niets wat je niet op het internet kunt vinden. Van over de hele wereld haal je alles zonder moeite in huis. Uit onderzoek van Mastercard is gebleken dat online shoppen bij buitenlandse websites populairder is dan ooit; een kwart van de online shoppers winkelt nu vaker bij buitenlandse webshops dan voorheen, en hetzelfde aantal zegt dat zelfs sowieso iedere maand wel te doen. En drie keer raden: dat is sinds de coronacrisis. Want tja, in moeilijke tijden you have to treat yourself.

Shopangst bij buitenlandse websites

Het probleem heeft zich vast wel eens voorgedaan: je hebt de perfecte tas of perfecte schoenen gevonden, maar wel op een buitenlandse, vrij sketchy website. En vaak is die tas dan ook nog eens een stuk goedkoper dan op andere websites… Ga je het erop wagen? Is het te vertrouwen? Komt je pakketje straks wel aan? Ben je straks niet je zuurverdiende geld kwijt?

Voor je het weet klik je de site, uit een gezonde dosis zelfbescherming, toch maar weer weg. Grote kans dat je hier weleens last van hebt gehad, en terecht. Want maar liefst driekwart van de Nederlanders heeft wel eens problemen gehad met een bestelling via een buitenlandse webshop. Een te late levering (als die überhaupt nog werd geleverd), een verkeerde levering, een beschadigde levering, mega irritant. En je internetvertrouwen wordt ook nog eens flink geschaad.

Terug naar de Nederlandse webshop

En het gevolg daarvan: angstig beperk je je maar weer tot de vertrouwde Nederlandse webshops, die overigens ook een stuk populairder zijn geworden. En het is ook goed om voorzichtig te zijn. Maar, waarom zou je je beperken tot de Nederlandse webshops als het internet nou juist zo fantastisch is om overal ter wereld vanaf je bank te kunnen shoppen? Er zijn manieren om ervoor te zorgen dat je wél met een verzekerd gevoel je bestelling afrekent op die buitenlandse webshop. En wij hebben dé oplossing, zodat jij straks overal kunt shoppen met een gerust gevoel.

Gebruik een creditcard

Twee derde van de online shoppers verzekert nooit hun aankoop met een aankoop- of aflevergarantie. Dat is eigenlijk gek, want bijna evenveel mensen geven juist aan die buitenlandse webshops niet te vertrouwen, en de helft legt zich er vaak maar bij neer en breekt de aankoop (teleurgesteld) af. En dan zit je vaak ook nog de hele dag over die tas na te denken die je juist zo graag wilde hebben. Zonde, zeg ik je. Want, in principe kun je elke tas, jas, jurk en schoenen, overal met een veilig gevoel online kopen.

De uitkomst: betaal met een Mastercard creditcard. Als je ergens online betaalt met Mastercard, ben je voor de meeste aankopen verzekerd door de aankoopverzekering en de aflevergarantie. Mastercard zorgt ervoor dat transacties veilig verlopen, zodat jij straks niet ineens je geld kwijt bent. Zo kun jij altijd én overal, ook op de buitenlandse webshops, met een veilig gevoel shoppen.

Lees hier meer over veilig betalen met Mastercard.

*Shop tijdens Vogue Online Shopping Night met Mastercard. Vrijwel al je aankopen zijn dan verzekerd tegen schade, verlies, diefstal of verkeerde levering*. Ga snel naar Vogue.nl/vosn en vind hier alles wat je moet weten over Vogue Online Shopping Night en de deelnemende merken.

*De voorwaarden van je Mastercard hangen af van de bank of kaartinstantie die je Mastercard heeft uitgegeven. Voor meer informatie kun je bij hen terecht.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder