For the love of cooking: Vogue-redacteuren over hun kookrituelen

Ontdek hier de kookrituelen van onze Vogue-redacteuren.

hello fresh
HelloFresh

Vogue-redacteuren doen een boekje open over hun kookrituelen. Over de tijd nemen, experimentele gerechten en podcasts en playlists die dikwijls opstaan tijdens het kokkerellen.

Zo breng je (weer) variatie op tafel

Nederland massaal aan de kook in de coronaquarantaine. Vind je koken – inmiddels – leuk(er), maar is inspiratie soms ver te zoeken? Dankzij HelloFresh wordt die struggle (en meer) je uit handen genomen. HelloFresh staat voor lekkere recepten met verse ingrediënten. Met als resultaat: gevarieerde maaltijden. Je hoeft dankzij dé maaltijdboxen van dit moment niet meer na te denken over wat je moet eten en geen boodschappen meer te doen. Tel daarbij op dat het in precies de juiste porties wordt bezorgd en je verspilt niets. Kijk, daar houden we bij Vogue van.

HelloFresh heeft recepten en extra's voor elk moment: van drukke dagen (snelle recepten die je in 20 minuten op tafel tovert) tot een beetje meer (de lekkerste extra's van de markt) en speciale momenten (restaurantwaardige Premium gerechten). Je bespaart tijd, geld én stress. Koken was nog nooit zo makkelijk.

Voor deze Vogue-redacteuren smaakt koken (met HelloFresh) naar meer...

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Emma Vloeimans - Digital Content Manager
vogue online shopping night
Emma Vloeimans

‘Thuis ben ik altijd degene die kookt. Aan het begin van de lockdown kon ik mezelf helemaal verliezen in het grote aantal kookboeken dat ik bezit. Inmiddels heb ik daardoor het standaardaantal recepten dat ik maak dus flink uitgebreid. Vaak luister ik een podcast (van Power Hour tot Delicious Ways to Feel Better) of ontspannende jazzmuziek (de playlist Jazz Classics staat op repeat) wanneer ik kook. Zo ben je even helemaal in je eigen wereld en sluit je je werkdag relaxed én voedzaam af.’

Favo keuken: ‘Ik ben groot fan van de meeste Aziatische keukens, Japans, Indonesisch en Thais zijn wel mijn favorieten. Ik ben dol op Thaise curry en de cleane, maar smaakvolle gerechten uit de Japanse keuken zijn ook altijd goed. De Japanse noedelsoep met gemarineerde kipfilet van HelloFresh is een hit. Verder haal ik vaak Indonesisch af bij Toko Manis in Amsterdam. Echt een aanrader.’

Favo gerecht: ‘Oei, vind ik lastig, maar wat ik de laatste tijd veel maak is een vegetarische Banh Xeo uit Plenty van Ottolenghi. Helemaal niet moeilijk en een impressive gerecht voor wanneer je gasten hebt!’

Favo restaurant: ‘Ik heb er meerdere. Ik ben groot fan van het eten, de wijn en de ambiance bij Scheepskameel, maar kan ook erg genieten van Binnenvisser.’

2 Nathalie Wouters - Deputy Editor
vogue online shopping night
Nathalie Wouters

‘Ik vind niks – maar dan ook niks! – zo leuk als eten, maar aan koken beleef ik aanzienlijk minder plezier. Vooral koken voor groepen vind ik superstressvol. Daarom heb ik een document op m’n laptop staan vol recepten die er indrukwekkend uitzien, maar onmogelijk mis kunnen gaan, zodat ik mijn gasten toch de illusie kan geven dat ik culinaire skills bezit. Naast succesrecepten zijn ook goeie muziek en podcasts onmisbaar in het kookproces. Van Grounded with Louis Theroux word ik helemaal zen.’

Favo keuken: ‘Gelijkspel tussen Japans en Mexicaans! Maar omdat ik zwanger ben en rauwe vis uit den boze is, kom ik nu wat minder vaak bij Japans uit. De Japanse ramen met gebakken kabeljauw van HelloFesh eet ik nu zo'n twee keer per week.’

Favo gerecht: ‘Baja fish taco’s. Dit zou ik driemaaldaags kunnen eten. Dan waan ik me onmiddellijk op een markt in Mexico City, de stad met het lekkerste eten op aarde.’

Favo restaurant: ‘Taste of Culture in Amsterdam. In een spuuglelijke toeristenstraat vlakbij het Leidseplein eet je authentiek Chinees op z’n allerbest. Hun aubergine, paksoi en dumplings zijn fantastisch. En hoewel ik eigenlijk geen vlees wil eten, verdient de pekingeend met flensjes en hoisinsaus toch een eervolle vermelding.’

3 Jilke Juliens - Digital Editor
vogue online shopping night
Jilke Juliens

‘Ik hield altijd al van koken, maar vooral wanneer ik echt mijn tijd ervoor kan nemen. Ik vind het verschrikkelijk om me te haasten in het leven, dus ook als ik achter mijn gasfornuis sta. Gelukkig hebben we allemaal wat meer tijd, dus komen er wat uitgebreidere, experimentele menu’s op tafel. De ideale dinner night inn is met de bbygirl focu$-playlist op de achtergrond, een glas Frauen Power naturel wine in mijn handen en mijn vrienden rondom mij terwijl ik kook.’

Favo keuken:I love Japanese food! Dus alle uitlopers van de sashimi’s, wagyu’s, yakitori’s, tempura's en gyoza’s maken me blij.’

Favo gerecht: ‘Naast een grote voorliefde voor de Japanse keuken houd ik van de Libanese keuken. Labneh, Zaatar en Fattoush Humus zijn mijn go-to side dishes. Bij HelloFresh hebben ze een overheerlijk (en easy) recept van Bulgur met za’atar, Turkse peper, pompoen en hazelnoten. Uitproberen!’

Favo restaurant: ‘Als je het leuk vindt om gezellig gerechten te delen raad ik aan om naar Pikoteo, De Plantage, De Goudfazant of FC Hyena te gaan. Heerlijke Amsterdamse plekken die ideaal zijn om vernieuwende menu's te proeven.’

4 Sanne van Rij - Contributing Digital Editor

‘M’n vrienden verklaren me vaak voor gek, maar ik vind het fantastisch om urenlang te zoeken naar onmogelijke Ottolenghi-ingrediënten. Als ik in het hoekje van de toko het laatste potje loeihete ingelegde mango vind, maakt m’n hart een sprong. Ik kook een recept zelden twee keer, omdat er zóveel lekkers te koken is, en zo weinig tijd. Zeker nu ik aan de lopende band thuis ben is kokkerellen een creatieve uitlaatklep, waarbij ik in de middag al door boeken als Leafs en Vegarabia blader. Koken doe ik het liefst alleen (net therapie!), en het dineren samen – weinig leuker dan iemand blij maken met een dampend bord eten. Nog zo’n levensmissie van me: mensen bekeren op het gebied van dingen die ze niet lekker denken te vinden. Dan ga ik grillen, blancheren of stomen, en is het opeens een heel ander gerecht. Als ze reageren dat ze ‘niet eens wisten dat iets zo kon smaken’, kan m’n dag echt niet meer stuk.’

Favo keuken: ‘Dat is als kiezen tussen kinderen, maar dan ga ik toch voor het Midden-Oosten. Als vegetariër voelt die keuken als ’n warm bad, en werkelijk alles wordt lekkerder met harissa of tahini. Plus: voor een broodje sabich kun je me wakker maken.’

Favo gerecht: ‘Alle pasta’s met weinig, doch steengoede ingrediënten, neem: de courgettepasta met romige kaaskruidensaus, mini-romatomaten en basilicum van HelloFresh. Al zou ik burrata ook zo uit het vuistje kunnen eten, zó hemels vind ik het.’

Favo restaurant: ‘Toen ik nog in Utrecht woonde, bleef ik maar terugkomen bij Café Saar. Het personeel is lief en geïnteresseerd, de gerechtcombinaties enorm verrassend (pompoen met kardemom en kokos, ik noem maar wat) en de vin nature heerlijk. En oh ja: ze hebben een kaasvitrine waar ik nog wel eens over droom.’

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder