Vogue
Vogue's Birthday Bash

fashion / Style

Vogue's Birthday Bash

Datum
Auteur
Alies Verstegen

Een steenworp van het Leidseplein werd restaurant Nacional voor een nacht omgetoverd tot het kloppend modehart van Amsterdam, waar in het bijzijn van fashion’s finest vrijdag 6 maart het derde jubileum van Vogue Nederland werd gevierd. De tjokvolle gastenlijst varieerde van creatief talent als Jan Taminiau, Bibi van der Velden en Claes Iversen tot la familia: Jetteke van Lexmond, Paul Bellaart en vrienden als Halina Reijn en Nikkie Plessen. Een verkleedpartij zag er nog nooit zo goed uit.

Met een dresscode van het kaliber; Express Yourself, werd de fantasie de vrije loop gelaten. De genodigden overspoelden de locatie dan ook met een overdaad aan veren, glitter, glans en kant. In combinatie met het rijkversierde decor zorgde dit voor een sfeer à la Moulin Rouge meets Bal Masqué, waar de term overdressed niet bestond. Een gemis aan extravagantie kon nog last-minute verholpen worden in de photobooth met glinsterende gadgets, hoofdtooien en feathers for days

Vogue’s derde verjaardag werd ingeluid met poppende flessen Moët et Chandon die voor een kort moment de steengoede muziek van DJ Sunny overstemden. Zelfs de muurbloempjes konden de dansvloer niet weerstaan. Van een complete euforie bij het horen van Taylors 'This sick beat!' tot nostalgische pret tijdens Madonna’s ode aan Vogue, er is nog nooit een verjaardag gevierd waar zóveel werd gedanst. Gelukkig konden de dorstige feestgangers zich bij vermoeidheid lessen aan überfris Marie Stella Maris of Belvedere-Mojito's, waarna het vieren weer in eenzelfde enthousiasme opgepakt kon worden. 

De internationale allure werd gelukkig ook afgewisseld met Hollandse nuchterheid. Op het hoogtepunt van de avond trakteerde de jarige job dan ook op garnalenkroketjes die oergoed combineerden met de ijskoude Fever Tree-tonics of klassiek Heineken-bier. 

Op de tafels zwierden danseressen die rechtstreeks uit Rio ingevlogen leken. Het kroonjuweel van het feest was echter de kersverse aprilcover die als eregast op de muren prijkte. Met Maartje Verhoef, Julia Bergshoeff en Ine Neefs was de fuif namelijk past echt compleet.

Het Italiaanse sprookje eindigde toen de klok twee uur sloeg, waarna het feestgedruis zich met lichte tegenzin naar huis liet sturen. Met het aprilnummer en de polaroids op zak keerde het gezelschap weer huiswaarts en doofden de lichten op het verjaardagsfeestje van de eeuw. 

Een impressie van de avond zie je in de gallery.

Week 10, 2015

 

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Vogue.nl.
Dit vinden wij jammer, want Vogue.nl is mede dankzij deze advertenties gratis toegankelijk.
Wil je een uitzondering maken voor Vogue.nl, of meer lezen over hoe wij met advertenties omgaan?
Klik dan hier. Veel dank!

Maak een uitzondering voor Vogue.nl > Sluiten