Dior gaat terug naar Marrakech voor een spectaculaire Resort 2020 show

De show was een waar spektakel in het El Badi Paleis, met vele Afrikaanse invloeden en een indrukwekkende front row.

dior-resort-2020-marrakech
Pascal Le SegretainGetty Images

Op maandag 29 april was het eindelijk zover: de langverwachte Dior Resort 2020 show vond plaats in Marrakech. Het Franse modehuis koost voor de Marokkaanse stad om zo terug te grijpen naar diens roots. Zo wordt de nieuwe Resort collectie van creative director Maria Grazia Chiuri gelinkt aan de tweede hoofdontwerper in de geschiedenis van Dior, Yves Saint Laurent, die een ware fascinatie had voor het Afrikaanse land en daar ook woonde. Het thema van de show was "Common Ground" - een viering van verschillende culturen die samenkomen om zo op gelijke voet met elkaar te staan.

Sky, Water, Landmark, Reflection, Reflecting pool, Cloud, City, Architecture, Public space, Human settlement,
Het El Badi Paleis in Marrakech, de magische locatie van Diors Resort 2020 show.
Dior

Afrika

De show, die werd georganiseerd in het indrukwekkende 16e-eeuwse El Badi Paleis, stond in het teken van Afrika. Zo zagen we niet alleen veel Afrikaanse invloeden binnen de collectie, maar werden verscheidene artiesten en kunstenaars met verschillende achtergronden en Afrikaanse culturen uitgenodigd om mee te denken en een dialoog te starten. 'Maria Grazia Chiuri heeft het altijd belangrijk gevonden om creatieve samenwerkingen aan te gaan met Afrikaanse culturen,' staat er in een persbericht van Dior. 'Met deze collectie probeerde zij een dialoog te starten, in het landschap van Marokko, op een plek waar Mediterraanse, Europese en Afrikaanse culturen samenkomen. Een droomlocatie voor artiesten, dichters, schrijvers en eeuwige avonturiers.'

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Collectie

Binnen de collectie stonden dan ook meerdere invloeden uit de Afrikaanse mode- en kunstwereld centraal. Zo zagen we veel typisch Afrikaanse wax-prints voorbijkomen op de catwalk, stoffen die gecreëerd zijn in samenwerking met Afrikaans textielbedrijf Uniwax. Ook werkte Dior samen met Afrikaanse ontwerper Pathé Ouédraogo, beter bekend als Pathé’O, om een speciaal shirt te ontwerpen voor de collectie. Het shirt staat in het teken van Nelson Mandela, activist en voormalig president van Zuid-Afrika. Daarnaast ging Grazia Chiuri samenwerkingen aan met Britse-Jamaicaanse ontwerper Grace Wales Bonner en Afrikaans-Amerikaanse artist Michalene Thomas. Zij vroeg hen om hun creativiteit los te laten op een herinterpretatie van het iconische "Bar"-jasje en bijpassende rok. Bekijk een aantal looks uit de Dior Resort 2020 collectie in onderstaande gallery.

Naast het spectaculaire decor en de oogverblindende ontwerpen van Afrikaanse makelij, verschenen er ook een aantal grote namen op de droomlocatie van Diors Resort show. Zo werd de front row gevuld door beroemdheden als Lupita Nyong'o, Jessica Alba en Karlie Kloss, die allemaal uiteraard verschenen in creaties van het Franse modehuis.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Diana Ross

Toen de show eenmaal was afgelopen, werd deze spectaculair afgesloten door muzieklegende Diana Ross. De zangeres verscheen in een prachtig zwarte tule jurk van het Franse modehuis. Ze combineerde haar volumineuze jurk met zwarte Mary Jane-ballerina's en een XL-zonnebril. Een waardige afsluiter voor een waanzinnige show die we, net als Diors eerdere Resorts shows, niet snel zullen vergeten.

Christian Dior Couture S/S20 Cruise Collection : Front Row
Diana Ross bij de Dior Resort 2020 show.
Stephane Cardinale - CorbisGetty Images

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion Shows