Gucci gaat in op abortusdebat met nieuwe Cruise collectie

De Italiaanse creative director Alessandro Michele zette gisteren een politiek geladen collectie neer in Rome.

Gisteren stelde Gucci's creative director Alessandro Michele zijn nieuwe Cruise collectie voor in "zijn Rome", een extra persoonlijke noot aan de collectie kon daarom niet uitblijven. En waar kun je je een betere plek bedenken om een sterk statement te maken over abortusrechten als in Rome, waar het Vaticaan en de Katholieke Kerk gevestigd zijn. De Gucci Cruise 2020-collectie had geen grote verrassingen in petto als het aankomt op gebruik van stoffen, silhouetten en de geliefde typische Gucci-borduursels. Wel spraakmakend zijn de opschriften die verschillende ontwerpen hadden gekregen waarbij Michele ingaat op het abortusdebat dat op dit moment vooral in de Verenigde Staten plaatsvindt.

Chime for Change

In een wat duistere setting liepen de eerste modellen van Michele de catwalk op in Musee Capitolini. Het werd al snel duidelijk dat de spotlights dit keer op een bepaald thema gericht waren. 'Mijn lichaam, mijn keuze'. Met deze quote op onder andere een donkerblauwe blazer werden modellen dinsdagavond de catwalk opgestuurd. De goed uitgedoste modellen droegen kledingstukken met zinsneden die verband hielden met de pro-choice- en gendergelijkheidsbewegingen, waaronder ook 'Chime for Change', de naam van Gucci's eigen gendergelijkheidscampagne, die in 2013 werd gelanceerd. De slogans prijkten ook op de herenkleding, dit zou te maken hebben met Michele's idee om meer mannen aan te sporen zich over deze kwestie uit te spreken.

Baarmoederjurk

Voor de show vertelde Michele tegen WWD: 'Geen enkele wet moet iemand zeggen wat te doen of wat niet te doen als het gaat om zeer persoonlijke keuzes. Het is ongelofelijk dat er wereldwijd nog steeds mensen zijn die geloven dat ze over het lichaam van een vrouw kunnen beslissen.' Naast zijn trouwe maximalistische jaren '70 stijl zoals we van Michele verwachten, bracht hij andere kledingstukken die dan weer versierd waren met borduurwerk waarin de datum 22 mei 1978 verwerkt was: de datum waarop abortus legaal werd in Italië. Het item dat het meeste in de belangstelling stond was de crèmekleurige lange jurk met een geborduurde baarmoeder, perfect gepositioneerd. Michele bewijst maar weer dat mode en politiek hand in hand gaan.


This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion Shows