Alles wat je wil weten over de Herfst/Winter-2021 modeweken

De vier grote modesteden zijn terug voor het eerste Ready-to-Wear-seizoen van het jaar. Hier is alles wat je wil weten over de komende modeweken.

Hoe zien de komende modeweken van 2021 eruit? Drie woorden: Ready-to-Wear. Na indrukwekkende vertoningen van innovatieve filmtactieken en decorontwerpen, evenals met sterren bezaaide couture castings (denk aan: het Fendi-moment van Demi Moore, Kate Moss en Lila Grace Moss), zullen de komende shows de verwachtingen invullen. En aangezien de wereld zich nog steeds ten midden van een pandemie begeeft, is er een grote kans dat je ook van deze shows zal moeten genieten vanaf je eigen bank.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Genderneutraal

Aangezien in Milaan en Parijs de herenkleding werd getoond in januari, zullen de collecties in februari bestaan uit dameskleding. Londen blijft in lijn met het L/Z-21 format en zal opnieuw genderneutraal gaan presenteren. In een exclusieve brief kondigde Tom Ford, voorzitter van de CFDA, aan dat het schema van New York Fashion Week wordt omgedoopt tot de American Collections Calendar. ‘Waar of op welke manier de Amerikaanse ontwerpers er voor kiezen om hun collecties te tonen, het blijft onze taak als CFDA om de oorspronkelijke fashion week-missie na te leven en de Amerikaanse mode te ondersteunen,’ vertelt Ford. Nu, neem je front row-plekje in op de bank en leun achterover: hier is Vogue's gids voor alles wat je wil weten over de H/W-21 shows in New York, Londen, Milaan en Parijs.

New York Fashion Week: 2 februari t/m 15 april

Met hun rebranding als The American Collections Calendar, krijgen New Yorkse modelabels een langere periode om hun collecties te showen. De modeweek start 2 februari met Sally Lapoint en sluit af op 15 april met Jonathan Cohen. Het merendeel van de merken zal collecties presenteren tussen 14 en 17 februari, waarbij Jason Wu met een social distanced show begint en Tom Ford, zoals gewoonlijk, de week afsluit met een nog onbekend format. Momenten die je niet mag missen zijn Rodarte, Collina Strada, LaQuan Smith en No Sesso. New York Men’s Day vond plaats op 15 februari, met onder meer A. Potts, Ka Wa Key en Timo Weiland. Marc Jacobs is dit seizoen afwezig.

London Fashion Week: 19 t/m 23 februari

Ondanks de voorlopige aard van het programma, heeft de British Fashion Council aangekondigd dat London Fashion Week wordt gevuld met maar liefst 95 ontwerpers. Via hun virtuele platform Official LFW Digital Hub zullen de collecties voornamelijk virtueel worden gepresenteerd. Tot nu toe bevestigden slechts een handvol merken hun deelname officieel, waaronder Victoria Beckham, Simone Rocha, Molly Goddard, Bethany Williams, Bianca Saunders, Richard Quinn en Supriya Lele. Tussen de showcases door kun je onder anderen luisteren naar de nieuwe podcast van het forum, dagboeken van ontwerpers en de Spotify-afspeellijst What Does Fashion Sound Like.

Milan Fashion Week: 23 februari t/m 1 maart

Het programma van Milaan is dit seizoen tot de nok gevuld met maar liefst 124 evenementen: 61 shows, 57 presentaties en nog zes andere evenementen. Het komt als geen verrassing dat de grote modehuizen Prada, Fendi, Moschino en Valentino weer zullen showen in de Italiaanse hoofdstad. Maar ook kun je de onafhankelijke labels Shuting Qiu, Act N ° 1 en Münn verwachten. Voor ieder wat wils dus. Ook Milaan Fashion Week geeft naast de shows ook extra digitale invulling aan het programma via het platform, zoals een digitale kamer voor Italiaanse studenten en virtuele showrooms voor kopers.

Paris Fashion Week: 1 t/m 9 maart

Hoe het schema van Paris Fashion Week eruit zal zien, moet nog worden onthuld, maar je kunt ongetwijfeld indrukwekkende shows verwachten van Chanel, Dior en Louis Vuitton. De vraag is echter of onafhankelijke ontwerpers en kleinere bedrijven dezelfde capaciteit hiervoor hebben, gezien de COVID-19-beperkingen die momenteel in Frankrijk van kracht zijn. Het is dus nog even afwachten: to be continued.

Shop Vogue's Fashion Favorites


This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion Shows