Duran Lantink blaast vintage designer-items wederom nieuw leven in bij show

De Nederlandse ontwerper is nog steeds de koning der upcycling, blijkt uit zijn laatste presentatie.

Zeg je Duran Lantink, dan zeg je upcycling. De Nederlandse ontwerper stelde zijn laatste show weer compleet in dienst van hergebruik, met 'sex sells' als het belangrijkste thema. Vogue blikt terug op zijn jaarlijkse presentatie, die met behulp van drones tot leven kwam.

Paleis Soestdijk en drones

Lantink bekroonde de collectie zelf tot zijn lente/zomer/herfst/winter 2021 collectie, als een knipoog naar het samenvoegen van alle (mode)seizoenen. De ontwerper wil – in tegenstelling tot veel andere modehuizen – niet aan de lopende band produceren, om zo de impact op het milieu wat te verkleinen. De digitale show werd opgenomen in Paleis Soestdijk in Baarn, waar drones tóch voor de front row-ervaring moesten zorgen.

Moderne seksualiteit

Met deze presentatie wilde hij korte metten maken met het clichébeeld van seksualiteit in de mode. Hij liet daarom juist lichaamsdelen zien die minder vaak getoond worden (denk bijvoorbeeld aan ontblote heupen). Modellen droegen looks die uit verschillende high fashion archiefstukken werden geboren, van onder meer Balenciaga, Prada, Off-White, Proenza Schouler en Balmain. Ook legerkleding, waaronder een 70's military vest uit Frankrijk, speelde een rol.

look uit duran lantink 2021 show in paleis soestdijk
Duran Lantink
look uit duran lantink 2021 show in paleis soestdijk
Duran Lantink

Unieke items

Hoewel Lantink bekend staat om zijn oog voor upcycling, blijft het bijzonder hoe hij bizarre one of a kind-items opduikelt. Zo bestond de openingsoutfit uit een wollen Prada-jas die gedoneerd werd door de eigenaar van het paleis, en diende een Louis Vuitton-canvas als heupverfraaiing. En dan hebben we het nog niet eens over de schoenen, waarvoor hij een paar Nike Air VaporMax Flyknit 3s met Prada sandalen combineerde.

look uit duran lantink 2021 collectie in paleis soestdijk
Duran Lantink
look uit duran lantink 2021 show in paleis soestdijk
Duran Lantink

Duurzaamheid

Alle items zijn uniek, waardoor Lantink – die we recent in zijn atelier spraken – niet hoeft na te denken over het productieproces (en hoe hij de boel aan de man brengt). Het merendeel van zijn looks is gewoon te koop op zijn eigen website. Ook bijzonder: klanten mogen hun aankopen terugsturen, mochten ze het na een jaar bijvoorbeeld niet meer zo tof vinden. Duran maakt er dan een compleet nieuw item van, en documenteert dat ook op zijn site. Inderdaad: duurzaamheid op z'n best.

Je bekijkt zijn hele show hieronder.

This content is imported from YouTube. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion Shows