Dior Couture Lente 2020: van feministische leuzen tot enorme 'Modern Goddess'-gevoelens

Vogue werpt een blik op de nieuwste coutureshow van Dior.

dior-haute-couture-lente-2020 
Pascal Le Segretain / Getty Images

Terwijl Men's Fashion Week in Parijs net tot een einde is gekomen, is het volgende mode-evenement alweer aan de beurt: de Couture Week wordt afgetrapt, met Dior als één van de eerste mededingers. Vogue selecteert vijf hoogtepunten van de Lente 2020 show, van feministische leuzen tot enorme Modern Goddess-gevoelens.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 The Female Divine

Dior komt met een had-ik-bij-willen-zijn locatie van jewelste. Het modehuis liet kunstenaar Judy Chicago het Parijse Musée Rodin omtoveren tot een feministisch toneel. Haar installatie The Female Divine bevat onder meer leuzen (én kritische vragen) die de rol van vrouwen onder de loep moet leggen. Denk aan stellingen als: wat als vrouwen de wereld zouden regeren? Haar vragen – die prachtig op doeken geborduurd zijn – zijn na de show nog een week toegankelijk voor het publiek.

2 Modern Goddess
Dior Couture Lente 2020: vijf highlights
Imaxtree

Het moge duidelijk zijn dat Maria Grazia Chiuri zich heeft laten inspireren door de Oude Grieken, maar dan wél met een moderne twist. Bewijsstuk A: jurken die afgewerkt lijken als een harnas, met dezelfde lijnen of visgraat. Bewijsstuk B: kabeltouw dat we om meerdere designs terugzagen, van witte maxi dress tot een grijskleurige, zijden halterjurk. Dan waren daar ook nog haarbanden én kettingen met de bekende Romeinse bladeren, en one-shoulder items die herkenbaar gedrapeerd zijn. Even Rooms waren de looks overigens niet altijd: sommige jurken waren zelfs sexy, met kanten details en doorschijnende stoffen.

3 Powerpakken
dior-couture-lente-2020
Imaxtree

Bij het samenstellen van deze highlights bestond er even kortstondige twijfel: lichten we het overduidelijke thema 'goud' of powerpak uit? Het wordt nummer twee, want een mooi pak mag altijd gevierd worden, zeker in couturevorm. Zo was er een koperen exemplaar met een fijne print – getailleerd jasje, wijde pantalon – maar ook een felgoude uitvoering, ditmaal perfect op maat gemaakt. Extra puntje voor het laten zien dat een glimmend pak niet altijd naar 'De Toppers in Concert' hoeft te rieken. Vrouwen zijn sterk én mogen dat uiten, lijkt het credo.

4 Díe japon(nen)
dior-lente-couture-2020-highlights
Imaxtree

Chiuri deed ons verlangen naar een vakantie in Griekenland, maar ook naar ontwaken in een ander tropisch oord. Dat mag dan bij voorkeur in één van de getoonde (gouden!) japonnen, met verfijnde, gekleurde bloemen erop gestikt. Bescheiden is het niet echt, maar ach, wel de kamerjas die we allemaal verdienen. Aan prachtige details ontbrak het overigens sowieso niet: de doorschijnende jurk met pauwenprint verdient net zo'n eervolle vermelding.

5 Great Gatsby
dior-lente-2020-couture
Imaxtree

Je hoort het niet vaak: een cross-over tussen de tijd van Great Gatsby en de Griekse Oudheid. Toch zat de collectie vol met referenties aan de roaring twenties. Denk: een overdaad aan fringes, transparante stoffen en fishnets als terugkomende accessoire. Eén van de opvallendste items uit de collectie, een glitterjurk met kleurverloop, is wellicht nog wel het mooiste voorbeeld van het samenkomen van deze twee tijdsperioden – kijk maar naar de combinatie van accessoires en jurk.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion Shows