De beste plus-size modemomenten op de Herfst/Winter 2021-catwalk

Terwijl het geluid van body positivity steeds meer weerklinkt in de modewereld, zet Vogue de beste plus-size catwalk momenten van deze modemaand op een rij.

Hoewel COVID-19 de modewereld op veel vlakken heeft uitgedaagd, neemt de snelheid van het gesprek rondom diversiteit en inclusiviteit nog steeds toe. Op het scorebord van grote modellennamen maken naast Kendall Jenner, Naomi Campbell en Gigi Hadid, nu ook Ashley Graham, Paloma Elsesser en Alexis Ruby een grote inhaalslag. Ook de Nederlandse Jill Kortleve is naast een van de populairste plus-size modellen du moment, ook een uitgesproken stem van de body positivity movement geworden. De tijd van de maatje 34 à 36-voorwaarde lijkt steeds meer naar de achtergrond te verdwijnen en binnen de modewereld klinkt een steeds luider geluid van body positivity, of tenminste erkenning. Het is duidelijk dat er een plus-size modebeweging gaande is en zo verschenen ook meerdere plus-size modellen in de grootste shows deze modemaand.

Inclusiviteit op de catwalk

De plus-size modellen nemen een groeiende rol in binnen de mode-industrie. Ze voelen de normen en waarden van grote modehuizen aan de tand en zetten een nieuwe standaard voor zowel modehuizen als retailers over de wereld. Deze beweging richting groeiende inclusiviteit maakt de modewereld realistischer en geloofwaardiger, maar luidt ook een tijdperk in van acceptatie en zelfliefde voor elke vrouwelijke vorm dan ook. Afgelopen september ging de vertegenwoordiging van plus-size modellen op de catwalk sky high tijdens de Lente/Zomer-2021 shows. En met 34 vertegenwoordigende plus-size modellen in totaal tijdens de Fashion Weeks, zijn dit de meest inclusieve shows van de afgelopen modemaand.

11 x de beste plus-size momenten

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Chloé

Niet alleen wil Gabriela Hearst zich focussen op duurzaamheid bij Chloé, maar door het inhuren van Paloma Elsesser voor haar eerste show toonde ze ook haar aandacht voor inclusiviteit op de catwalk.

2 Chanel

Nadat in maart 2020 voor het eerst sinds een decennium een plus-size model te zien was op de Chanel-catwalk tijdens de Herfst/Winter 2020-show, liep de Nederlandse Jill Kortleve voor het eerst een couture show voor Chanel tijdens de Chanel Lente/Zomer 2021-couture show. Chanel toont met trots weer Jill Kortleve in de Herfst/Winter 2021-show.

3 Christian Cowan

Plus-size model Jari Jones schitterde voor haar tweede seizoen bij Christian Cowan tijdens de Herfst/winter 2021-show. En hoe.

4 Moschino

Moschino's Jeremy Scott liet plus-size model Precious Lee letterlijk schitteren in de Moschino Herfst/Winter 2021-show.

5 Jason Wu
Victor VIRGILEGetty Images

Naast plus-size model Natalie Nootenboom was ook de transvrouw Dara Allen in de Herfst/Winter-2021 show van Jason Wu te zien.

6 Alva Claire

Alva Claire vertegenwoordigde de plus-size army tijdens de Herfst/Winter 2021-show van GCDS, ontworpen door Giuliano Calza.

7 Ferragamo

Tijdens de moderne, bijna futuristische Herfst/Winter 2021-show van Ferragamo tijdens Milaan Fashion Week was de Nederlandse Jill Kortleve de enige plus-size vertegenwoordigster van de show.

8 Christian Siriano

Christian Siriano was een van de weinige ontwerpers met meerdere plus-size modellen in de Herfst/Winter 2021-show. We zagen onder andere Precious Lee, Marquita Pring en Kylie Lauren Frink.

9 Gabriela Hearst
paloma elsesser  gabriela hearst
Courtesy of Press Office

Paloma Elsesser vertegenwoordigde black plus-size beauty ook tijdens de Gabriela Hearst Herfst/Winter-2021 show.

10 Coperni

Het is inmiddels wel duidelijk: je kunt niet om Jill Kortleve heen. Het Nederlandse topmodel verscheen ook in de Coperni Herfst/Winter 2021-show.

11 Versace

En daar is ze weer: Precious Lee. Versace debuteerde tijdens de Lente/Zomer 2021-show met een ware ode aan plus-size modellen. Precious Lee, Alva Claire en Jill Kortleve kregen de kans om de body positivity beweging te vertegenwoordigen. Sindsdien verwelkomde Donatella Versace Precious Lee in de Versace-familie en liep ze ook tijdens de Herfst/Winter 2021-show.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion Shows