In memoriam: Vogue Man herdenkt rapper Lil Peep

Lil Peep werd gefotografeerd voor Vogue Man, anderhalve maand later overleed hij.

Tattoo, Head, Cool, Forehead, Flesh, Photography, Neck, Tattoo artist,
Marc de Groot, Vogue Man, Voorjaar 2018

Op 1 november 2017 werd Gustav Åhr (aka

Hoewel Peep (een koosnaampje dat hij van zijn moeder kreeg) veelvuldig zong en rapte over zijn depressie, overmatige drugsgebruik en doodswens, zag het er niet naar uit dat hij daadwerkelijk snel zou overlijden. Hij was het boegbeeld van een nieuwe scene. De manier waarop hij genres als rap, emo en punk als moderne maïzena met elkaar verbond, bleef niet onopgemerkt. In 2015 en 2016 maakte hij furore in de blogosfeer met mixtapes op SoundCloud en Bandcamp, net als met zijn videoclips op YouTube. Zo knokte Lil Peep zich een weg naar een groter publiek en waardering van vooraanstaande muziekwebsites als Pitchfork, dat hem tot The Future of Emo kroonde. Na het droppen van zijn debuutalbum Come Over When You’re Sober in augustus 2017 stonden grote platenmaatschappijen in de rij, bijna zeker van hun zaak dat dit weleens hét geluid van 2018 zou kunnen worden.

Marc de Groot, Vogue Man, Voorjaar 2018

Als een komeet

In zowel kleding als stijl conformeerde de jongen uit Long Beach, New York zich nergens aan, hetgeen niet onopgemerkt bleef in de modewereld. Hij liep zelfs een catwalkshow voor VLONE tijdens de Paris Fashion Week, Mario Testino fotografeerde hem voor V Magazine en deze foto’s van Marc de Groot waren onderdeel van een grote serie. Lil Peeps carrière ging als een komeet en leek een positieve invloed te hebben op zijn depressie. Zijn oudere broer Karl (23) liet weten dat Peep trots was dat suïcidale mensen van over de hele wereld zijn muziek luisterden en daardoor zichzelf niet van het leven wilden beroven. Hij zou niet zo ongelukkig zijn als werd aangenomen. Dat straalde hij uit in video’s en interviews, waarin hij aan de lopende band spitsvondige grappen maakt.

Op 15 november bleef Gustav Åhr 21 jaar. Hij was net klaar met een Amerikaanse tour, gooide nog een video op Instagram waarin hij vertelde dat hij Xanax had ingenomen en zich oké voelde. Het zou zijn laatste tukje worden. Zijn moeder, die hem alleen opvoedde, liet via zijn agentschap weten trots te zijn op wat Peep heeft bereikt in zijn korte leven – en dankbaar voor de mensen die hem steunden en liefhadden.

Marc de Groot, Vogue Man, Voorjaar 2018


This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Vogue Man