Vogue Man Herfst-Winter 2015/16

Vogue's hoofdredacteur Karin Swerink uit haar liefde voor de eerste Nederlandse Vogue Man.

Hairstyle, Denim, Jeans, Poster, Cool, Youth, Publication, Advertising, Pocket, Magazine,
Philippe Vogelenzang

Begin dit jaar sprak Vogue’s creative director Martien Mellema een langgekoesterde wens uit: het realiseren van Vogue Man. Een droom die we op de redactie stiekem allemaal hadden. Een magazine met shoots vol mooie mannenmode, de beste grooming producten en grote interviews met interessante, stijlvolle mannen.

Er zijn maar een paar internationale ‘broers’: de Franse Vogue Hommes en de Italiaanse L’Uomo Vogue. De Nederlandse Vogue Man ernaast, hoe mooi zou dat zijn? De tijd is er rijp voor. Want op het gebied van mannenmode barst het in Nederland van het talent. Niet alleen hebben we fantastische, jonge mannenmodeontwerpers en -labels die internationaal hoge ogen gooien, ook zijn er meer dan genoeg stijlvolle mannen die een podium verdienen.

Daarnaast – sceptici kunnen zeggen wat ze willen – is de tijd dat de Nederlandse man alleen in spijkerbroek en T-shirt liep (wat overigens een prima combinatie blijft, zie de prachtige denim-modeserie en -streetstyle-pagina’s) echt voorbij. Mannen besteden aandacht aan hun uiterlijk, of het nu gaat om het vinden van het perfecte pak (de tuxedo!) of het investeren in goede grooming gadgets (de scheerkwast!).

Tijdens brainstorms vlogen de namen en ideeën dan ook direct over tafel. Anton Corbijn! Kees de Koning! Douwe Bob! Modeseries geïnspireerd op Nederlandse stijliconen, zoals Ramses Shaffy en Johan Cruijff. En een serie met jong talent dat op verschillende terreinen hard aan de weg timmert. Met een divers team van supergemotiveerde medewerkers gingen we aan de slag en het idee werd overal jubelend ontvangen (‘Eindelijk, Vogue Man!’). Zelf gingen we ook bij elke shoot, bij elk interview, bij elke pagina harder jubelen – wat mij betreft spatten het enthousiasme en de passie van dit allereerste issue!

Ongelooflijk trots ben ik dan ook op het feit dat Vogue Man nu voor je ligt. Om met Ramses te spreken: ‘Voor een droom is geen hemel te hoog.’

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Vogue Man