Interview: 16 minuten met The Flexican

Vogue spreekt de DJ over zijn succesvolle jaar.

Sitting, Wrist, Comfort, Jacket, Knee, Electric blue, Crew cut, Lap, Caesar cut, Quiff,
Nine IJff

Thomás Goethals a.ka. The Flexican is DJ, draait al vanaf zijn twintigste en is nu - 12 jaar later on top of his (music) game. De kern van zijn aanpak? 'Dichtbij mezelf blijven en liefde hebben voor de muziek die ik maak.' Vogue Man sprak met dit muzikale wunderkind over levenslessen, voornemens en zijn nieuwe 2015 jaarmix.

Hoe kijk je terug op 2015?
Het was een mooi jaar. Een jaar waar ik veel muziek heb gemaakt en nog meer ben gegroeid op zowel muzikaal en persoonlijk gebied. Ik heb mijn eigen stijl en sound nog meer ontwikkeld.

Nieuwe sounds? Leg eens uit…
Ik draai van hiphop tot house, en alles daar tussenin. Als ik binnen één genre blijf ga ik me vervelen daarom ben ik altijd opzoek naar nieuwe invloeden en stijlen. Als ik binnen één genre blijf ga ik mij vervelen. Uiteindelijk moet je de balans vinden tussen wie je bent en wat je maakt. Ik draai heel breed, dat is soms best wel lastig omdat mensen mij dan niet in één genre kunnen plaatsen. Het belangrijkste is om bij jezelf te blijven en achter je eigen 'blueprint' te staan.

Zou je je blueprint in drie woorden kunnen beschrijven?
Feilloos, veelzijdig en vooruitstrevend.

Delicia Celik

En gefeliciteerd met je nieuwe 2015 Yearmix. Vertel!
Dankjewel. Ik maak al sinds 2007 jaarmixen. Deze produceer ik altijd aan het einde van het jaar. Het was vanaf het begin al een succes. Mijn fans vragen inmiddels al maanden van tevoren wanneer mijn nieuwe Yearmix uitkomt. Als dat niet snel genoeg is beginnen sommigen echt te drammen.

Wat is er zo speciaal aan je Yearmix dit jaar?
Ik wilde dit jaar iets nieuws neerzetten en nog beter. Daarom besloot ik een feest te geven en mijn Yearmix live te draaien in plaats van deze eerst te produceren in een studio. Uiteraard heb ik eerst een selectie gemaakt van 200 tracks die het in 2015 voor mij hebben gedaan. Daar heb ik vervolgens weer 100 tracks uit geselecteerd. Vanuit daar is mijn Yearmix van 2015 ontstaan.

Nine IJff

Als je luistert naar de Yearmix van 2014, wat is er dan anders aan die 2015?
Deze Yearmix is wat langer. Hij is natuurlijk ook wat organischer omdat er dit keer een publiek bij was. Ik wil dit vanaf nu elk jaar zo doen. Het is tof om je vrienden en fans bij elkaar te hebben en samen terug te kijken naar wat er het afgelopen jaar is gebeurd op gebied van muziek. Met deze jaarmixen kan ik over 20 of 30 jaar gemakkelijk terugblikken op wat er muzikaal gebeurde in dat jaar.

Wat is de belangrijkste les die je hebt meegekregen in de afgelopen 10 jaar?
Toen ik wat jonger was kon ik nog weleens een druk voelen door de smaak en meningen van anderen. Ik laat me daar niet meer in meeslepen en sta achter mijn keuzes. Uiteindelijk kun je toch niet iedereen pleasen.

Nine IJff

Mode gaat snel en collecties hebben tegenwoordig niet meer een lange levensduur. Daardoor zijn échte modeliefhebbers ook niet meer zo snel onder de indruk. Hoe is dat in de muziekwereld?
Bijna hetzelfde. De verrassing is er inderdaad snel af. Ik denk dat het internet het beste en het slechtste is wat we ooit hebben gehad. Het proces om naar een platenwinkel te gaan, je te laten adviseren door een kenner voordat je een cd koopt is er natuurlijk niet meer. Ik hou van de vrijheid die het internet biedt, maar het probleem is wel dat je een zapcultuur krijgt en tracks niet meer met dezelfde romantiek worden beluisterd zoals toen je ze vroeger in de winkel kocht.

Nog goede voornemens voor 2016?
Uit mijn comfortzone stappen. Niet alleen met mijn muziek, maar op alle gebieden. Ik wil mezelf in 2016 nog meer gaan uitdagen.

Wil jij als eerste toegang tot de felbegeerde Yearmix van The Flexican? Stuur een mail aan eline@baasamsterdam.com en ontvang de Yearmix donderdag 7 januari (als bestand) gratis in je mailbox!

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Vogue Man