Hedi Slimane toont eerste volledige Celine mannencollectie op Paris Fashion Week in januari 2019

Het modehuis onder leiding van Hedi Slimane voegt zich bij de mannenshows van Paris Fashion Week 2019.

Runway, Fashion, Fashion show, Eyewear, Street fashion, Fashion model, Glasses, Sunglasses, Fashion design, Event,
Getty Images

Het modehuis Celine zal hun allereerste herenmodeshow lanceren tijdens Paris Fashion Week aankomende januari. Dit niews komt een paar maanden nadat dat de nieuwe creative director van Celine, Hedi Slimane, de nieuwe mannen-lijn lanceerde samen met de vrouwelijke collectie tijdens zijn eerste fashion show in september.

Male gaze

Hedi Slimane's eerste collectie voor Celine ontving gemengde recensies, onder meer dat hij de nalatenschap van de voormalige ontwerper, Phoebe Philo, respectloos zou hebben vernietigd. In vergelijking met Slimane had Philo het unieke vermogen om de moderne vrouw te geven wat zij wou, zo was de look zowel mannelijk als vrouwelijk en volledig van dit moment. In vergelijking is Slimane's verandering niet alleen een vrijwel identieke look zoals zijn voorgaande collecties bij Yves Saint Laurent maar negeert hij ook de visies op gender en emancipatie door een vrouwbeeld neer te zetten die de mannelijke kijk op vrouwelijkheid neer te zetten, a.k.a. als een seksueel object. Zo beschrijft de Editor-At-Large van The Business Of Fashion Slimane's metamorfose als 'toxic masculinity'.

Couture collectie

De ontwerper lijkt zich echter weinig aan te trekken van bovenstaande kritiek, en pakt nu stevig door met een eigen mannen modeshow. De volgende zet van Slimane? Naar verluidt heeft Celine ook plannen voor een couture collectie.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Vogue Man