Editor's Letter: Vogue's hoofdredacteur Rinke Tjepkema over Vogue MAN, voetbal en team spirit

Het juiste team brengt in ieder individu het beste naar boven, betoogt Vogue's hoofdredacteur Rinke Tjepkema.

Rinke Tjepkema volgt Karin Swerink op als hoofdredacteur van Vogue Nederland
Pablo Delfos

Een tijdschrift maken is samen ideeën verzinnen, shoots doen, discussiëren over de mooiste lay-out voor elke pagina en de juiste volgorde van die pagina’s, in overleg edits van modeseries maken en de allermooiste covers kiezen. Hoewel ik een uitgesproken hekel heb aan teamsport, sinds ik al op de basisschool een totaal gebrek aan balgevoel aan de dag legde, vind ik het leukst aan Vogue maken dat je het samen doet.

vogue-man-cover-matthijs-de-ligt
Marc de Groot, Vogue Man, najaar 2019.

Voor dit nummer van Vogue Man kozen we het thema teamspirit, niet in de laatste plaats geïnspireerd door het succes van Ajax dit voorjaar, dat heel Amsterdam en zelfs de Vogue-redactie weken in z’n greep hield. Samen ben je meer dan alleen, het juiste team – of het nu in sport of in de liefde is – brengt in ieder individu het beste naar boven.

Hulde aan voetballers

Zo kwam het dat voetbal dit hele nummer van Vogue Man inspireerde, hoewel het over veel meer dan voetbal gaat. We kozen de beste Nederlandse voetballers van de wereld, internationaal gevierd, om voor de cover gefotografeerd te worden. Matthijs de Ligt ging stapelverliefd samen met zijn vriendin AnneKee Molenaar op de foto in het weekend dat duidelijk werd dat hij naar Juventus zou gaan, Virgil van Dijk, de verdediger van Liverpool, fotografeerden we thuis, samen met zijn vrouw Rike en twee dochters, en voor Memphis Depay reisden we last minute af naar Lyon.

vogue-man-cover-memphis-depay
Casper Kofi, Vogue MAN, najaar 2019.

Scala aan superteams

Er staan nog meer superteams in dit nummer, van de roeiers van de Holland Acht tot acteurs en vrienden Bilal Wahib en Oussama Ahammoud, waar ik persoonlijk als een blok voor viel na het zien van de serie Mocro Mafia.

vogue-man-cover-virgil-van-dijk
Paul Bellaart, Vogue MAN, najaar 2019.

Rest me een speciale vermelding te maken van het hele Vogue-team en de medewerkers die zich in vele bochten wrongen om met vaak onmogelijke schema’s van topatleten en anderen zo’n geweldig nummer te maken. We did it!

Bestel de nieuwe Vogue Man via onze webshop. Het is tevens mogelijk om de nummers als limited edition te bestellen, incluis handtekening van Matthijs de Ligt of Memphis Depay en prachtige Vogue-box.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Vogue Man