Tommy Hilfiger lanceert derde collectie met Lewis Hamilton in Milaan

Aan de vooravond van Milaan Fashion Week toonden ontwerper Tommy Hilfiger en Britse autocoureur Lewis Hamilton de derde #TommyxLewis collectie aan de wereld.

Tommy Hilfiger lanceert derde collectie met Lewis Hamilton in Milaan
Tommy Hilfiger

Aan de vooravond van Milaan Fashion Week toonden ontwerper Tommy Hilfiger en Britse autocoureur Lewis Hamilton maandag de derde #TommyxLewis collectie aan de wereld. Met een modellen line-up en gastenlijst waar je U tegen zegt en een verrassingsoptreden van rapper Pusha T werd de Società del Giardino – een van de oudste gentleman’s clubs ter wereld – op z’n kop gezet. Vogue was erbij.

Urban chic

Exact een week na de extravagante show van de tweede Tommy x Zendaya-collectie in New York verplaatst de Hilfiger crew naar Milaan om nog een groots evenement op te zetten. Dit keer geen klassieke show, maar een presentatie waar zowel mannelijke als vrouwelijke modellen van alle kanten het podium bestormden in de nieuwste looks voor het winterseizoen. Reversible pufferjassen, hoodies, mutsen; allemaal items die je bij een man als Lewis Hamilton kunt verwachten. 'Ik beschrijf mijn persoonlijke stijl als urban chic. Ik haal inspiratie uit de looks van P. Diddy en Snoop Dogg en combineer streetwear altijd met elegantere stukken van modehuizen. Dat wilde ik graag laten zien in deze collectie,' vertelt Lewis bij de presentatie.

Clothing, Sports uniform, Uniform, Costume, Crop top, Baseball uniform, Street fashion, Sportswear, Style, T-shirt,
Tommy Hilfiger

Van deze tijd

Naast draagbaarheid is een ander belangrijk punt voor Tommy Hilfiger duurzaamheid. Zeventig procent van de Tommy x Lewis-collectie is duurzaam. Zo zijn alle schoenen – zowel de veterlaarzen als verschillende soorten sneakers – volledig vegan en zijn alle denimmaterialen gerecycled. Tommy: ‘We zijn er nog niet, maar we zijn op de goede weg. Deze collectie laat zien dat duurzame productie dezelfde of zelfs betere kwaliteit kan leveren die onze fans gewend zijn. De volgende stap is om deze productie door te voeren in al onze lijnen. We experimenteren zelfs met stoffen gemaakt van plastic uit de zee, een project waar zanger Pharrell ooit mee gestart is.’

Collar, Costume accessory, Costume design, Suit trousers, Costume, Overcoat, Flag, Fashion design, Costume hat, Frock coat,
Tommy Hilfiger

Unisex

De collectie is gericht op mannen, maar vrouwen lopen net zo graag in de kleding. Ook op de catwalk waren vrouwen represent. Model Halima Aden betreedde het podium in een Hamilton-hoodie en overjas met twee jongens in parka's en houthakkershemden in haar gevolg. Andere combinaties van een mouwloze puffer met kniehoge kousen in sneakers en modellen in niets meer dan een oversized denim jack en laarzen passeerden de revue.

Performance, Stage, Entertainment, Performing arts, Light, Music artist, Purple, Music, Visual effect lighting, Song,
Pusha
Tommy Hilfiger

Nadat Tommy en Lewis hun applaus in ontvangst namen, had Lewis nog een verrassing in petto. Een van zijn beste vrienden en rapper Pusha T zorgde er met zijn hits als Coming Home en The Games We Play voor dat alle gasten van de zaal één grote dansvloer maakten. Danseres Michaela DePrince hoef je geen twee keer te vragen om los te gaan, hetzelfde gold voor onder meer Caro Daur, zangeres H.E.R. en Nederlands model AnneKee Molenaar. Benieuwd wie er nog meer aanwezig waren? Kijk dan hieronder.

Tommy Hilfiger lanceert alle TommyNow-collecties volgens het see now, buy now concept en de derde Tommy x Lewis collectie is dus nu te koop, zowel online als in de winkels.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Vogue Man