Givenchy by Clare Waight Keller: alles wat je moet weten over het modehuis en de ontwerper

Meghan Markle droeg een Givenchy trouwjurk, ontworpen door Clare Waight Keller.

Dress, Gown, Bride, Wedding dress, Fashion, Formal wear, Bridal clothing, Bridal accessory, Ceremony, Wedding,
Getty Images

Het is eindelijk zover, de trouwdag van Meghan Markle en Prins Harry! De jurk bleek niet van Ralph & Russo of Erdem, maar het Franse modehuis Givenchy door Britse modeontwerper Clare Waight Keller. De beeldschone bruid liep naar het altaar in St George's Chapel bij Windsor Castle in een minimalistische jurk met boothals en lange mouwen, waarbij ze een vederlichte sluier en tiara van Koningin Anne droeg. Wat moet je weten over Keller?

Getty Images

Frans versus Brits

Het is een mooie marriage of sorts: een iconisch Parijs modehuis, opgericht door Hubert de Givenchy in 1952. Designer Clare Waight Keller is hoofdontwerper bij Givenchy, een van de beste modeontwerpers van Groot-Brittanië. Zij verdiende haar sporen bij Calvin Klein en Gucci, voordat ze naam voor zichzelf maakte bij Chloé, en vervolgens als artistiek directeur bij Givenchy aan de slag ging. In haar Chloé-tijd stond ze bekend om haar jaren zeventig geïnspireerde, vrouwelijke esthetiek dat een gigantisch commercieel succes was. Ze werd bij Givenchy binnengehaald om een feminiene, maar ook moderne stijl neer te zetten die geheel eigen is. Nu, als ontwerper van de bruidsjurk van Meghan Markle, is de naam van de 47-jarige Britse helemaal gevestigd. Dit is ook een mijlpaal, want Keller is Givenchy's eerste vrouwelijke artistic director die in mei 2011 begon. Ze trad hiermee in de voetsporen van Riccardo Tisci, die een zeer succesvolle periode bij het label afsloot. Waight Keller studeerde aan Ravensbourne College of Art, met een Masters in Fashion Knitwear bij de Royal College of Art. De modeontwerper werd eerder geëerd met een Scottish Fashion Award voor Scottish Cashmere Designer of the Year in 2007. Haar trouwjurk voor Meghan Markle is klassiek, met bijzondere details. Lees er hier meer over.

InDigital

Vogue lanceert op woensdag 23 mei de Vogue Royal Wedding Special, met de mooiste verhalen en beelden over de huwelijken van de Britse koninklijke familie, het liefdesverhaal van Harry en Meghan en uiteraard de mooiste beelden van zaterdag 19 mei! Bestel nu alvast dit collector's item van Vogue vooruit, zodat je deze als eerste in huis hebt!

InDigital
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Meghan Markle