Het Vogue Royal Wedding Issue: all about love met exclusief beeld van Meghan Markle en prins Harry's bruiloft

Karin Swerink over het Vogue Royal Wedding Issue, vanaf 23 mei in de winkel.

Yellow, Formal wear, Suit, Poster, Tuxedo, Font, Black-and-white, Photography, Album cover, Outerwear,
Alexi Lubomirski

De Vogue Royal Wedding Special ligt nu in de winkels en is hier ook online te bestellen.

De bruiloft van Harry en Meghan vond ik om zoveel redenen een dag om nooit te vergeten. Om de liefde, dat allereerst natuurlijk. Ze houden echt van elkaar, dat zie je – daar hoeft geen body language-expert aan te pas te komen, zoals Eva Hoeke schrijft in haar portret van Meghan. Maar er was meer liefde: tussen Harry en William, tussen William en Kate, en ook Meghan lijkt naadloos in het gezelschap te passen dat straks aan het roer staat van de Windsor-dynastie.

Shutterstock

Zij gaan het anders doen dan hun ouders en voorouders, zoveel is wel duidelijk. De tijden zijn veranderd en de koninklijke mores lijken minder rigide. Een halve eeuw geleden was het nog ondenkbaar dat Harry zou trouwen met Meghan, die al een huwelijk achter de rug heeft en dus ongeschikt zou zijn als huwelijkskandidaat. Sinds Netflix-hit The Crown weten we hoe streng die regels waren: Harry’s oudtante Margaret moest er nog de liefde van haar leven voor opgeven, en zijn oud-oudoom Edward werd verstoten van de troon toen hij koos voor zijn grote liefde Wallis Simpson, net als Meghan een Amerikaanse ‘divorcee’.

De tijden zijn veranderd en de koninklijke mores lijken minder rigide

Getty Images

Sinds The Crown kijk ik ook met andere ogen naar het Britse koningshuis. Achter alle pracht en praal en fotogenieke koppels schuilen mensen met verlangens en verboden liefdes. Mensen die ook maar gewoon proberen er wat van te maken, van het leven waarin ze geboren worden. Of waarin ze trouwen, zoals Diana. Naast een tragische heldin was zij, zo schrijft Stefanie Bottelier in haar Portrait of a Lady, bovenal een lieve, sterke moeder. Daar moest ik wel even aan denken tijdens de grote dag van haar jongste zoon. Die zoon is een rebel geweest, met wilde rode haren waar de tabloids vol van hebben gestaan. Maar die zoon is ook, zo schrijft Fiona Hering, een jongen die zijn moeder veel te jong moest missen en voor het oog van de wereld afscheid van haar moest nemen. Een man, inmiddels, die de traditie van zijn familie draagt met charme en charisma, en met de humor en moed van zijn moeder. Wat zijn ouders niet konden, kan hij nu wel: kiezen voor de liefde.

Getty Images

En zo zijn we weer terug bij waar het toch allemaal om draait: love. Alles is liefde, ik kan het niet vaak genoeg benadrukken. Zeker in deze woelige tijden kan de wereld er niet genoeg van hebben, van een beetje liefde. Of liever nog van veel, heel veel uitbundig gevierde liefde, die we helemaal vanuit de Westminster Abbey tot aan hier voelden. Ik althans. Ik nam nog een cucumber sandwich en keek eens om me heen terwijl we proostten op het geluk van Harry en Meghan en de laatste beelden naar de drukker stuurden. En ik voelde me de koning te rijk.

Karin Swerink
Editor in Chief

De Vogue Royal Wedding Special ligt nu in de winkel en is hier ook online te bestellen.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Meghan Markle