Meghan Markle’s vader krijgt van koningin Elizabeth geen eigen wapen

Dit is een duidelijk teken van de Britse Koninklijke Familie aan de familie van Meghan Markle.

Event, Yellow, Fashion, Smile, Suit, Photography, Formal wear,
Getty Images

Het zijn een aantal woelige dagen geweest voor aanvang van de Royal Wedding voor aanstaande Duchess Meghan Markle, en haar familie. De vader van de ex-actrice hoort traditiegetrouw zijn dochter weg te geven, maar zal nu zelfs de kerkceremonie niet bijwonen. Vanaf de andere kant van de wereld, over televisie, zal hij zien hoe zij in de echt wordt verbonden met Prins Harry. Thomas Markle belandde eerder deze week in het ziekenhuis; waarschijnlijk mede vanwege stress door de hoge druk die de paparazzi om hem hadden uitgeoefend. Hij had hierdoor foto's van zichzelf laten maken, waardoor hij de bruid en bruidegom behoorlijk in verlegenheid bracht.

Opvallend statement

Nu is naar buiten gekomen dat de Koningin hem ook geen Familiewapen zal geven – terwijl eerder al bekend werd dat Meghan Markle er wel een zou ontvangen. Wie denkt dat dit ook niet gebruikelijk is voor iemand die niet van adellijke komaf is, think again. De Middletons hebben namelijk, nadat Kate met Prins William trouwde, wel degelijk een Wapen gekregen. Zij hadden ook geen blauw bloed bij geboorte. 'Mr Markle zal niet zijn eigen Wapen krijgen', bevestigt de College of Arms, die in dienst staat van de Kroon op alle gebieden van heraldiek: 'Er werd ons verteld dat het te "ingewikkeld" zou zijn. Het Paleis heeft ons instructies gegeven om de Duchess van Glouchester als voorbeeld te nemen en Meghan Markle haar eigen Wapen te geven.' Het gaat hier om Birgitte van Deurs, die de Duke of Gloucester, nichtje van de Koningin, in 1972 trouwde. Voor een wapenvoerende status moesten buitenlanders voorheen nog aantonen dat ze voorvaderen hadden die gelinkt zijn aan de Kroon. Dit was niet het geval bij Van Deurs, maar onder mr. Markle's voorvaderen was Mary Smith, een bediende die in 1856 op Windsor Castle werkte. Dit lijkt dus een duidelijk signaal naar de vader van Meghan Markle toe dat hij niet welkom is in de kringen van de Koninklijke Familie. Gisterenavond verscheen een stralende Meghan Markle wel met haar moeder, Doria Ragland, bij haar hotel.

Vogue lanceert op dinsdag 22 mei de Vogue Royal Wedding Special, met de mooiste verhalen en beelden over de huwelijken van de Britse koninklijke familie, het liefdesverhaal van Harry en Meghan en uiteraard de mooiste beelden van zaterdag 19 mei!

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Meghan Markle