De bruidsjurk van Meghan Markle: alles wat je wil weten

De bruidsjurk van Meghan Markle: de ontwerper, de jurk, de sluier, de juwelen, de schoenen en meer.

Meghan Markle in haar bruidsjurk van Givenchy met Prins Harry op zaterdag 19 mei 2018 in Windsor.
Getty Images

Op zaterdag 19 mei gaf Meghan Markle haar ja-woord aan prins Henry van Wales, en trad de Amerikaanse actrice toe tot de Britse Koninklijke familie als hertogin van Sussex. Het grootste moment van de dag was de onthulling van Meghans bruidsjurk op het moment dat ze St. George Chapel in Windsor Castle binnenstapte. Wie was de ontwerper van haar bruidsjurk? Welke juwelen (inclusief tiara) droeg ze?

Getty Images

De ontwerper

Meghan Markle draagt custom Givenchy door de Britse Clare Waight Keller. Waight Keller is net creative director geworden bij het Franse modehuis Givenchy. Nadat Meghan Clare Waight Keller in 2018 ontmoette, koos ze om met haar te werken om haar tijdloze en elegante esthetiek, prachtige ontwerpen en ontspannen voorkomen, zo legt Kensington Palace in een persbericht uit. Meghan wil het succes van een leidend Brits talent belichten die nu aan het creatieve hoofd van drie wereldwijde invloedrijke modehuizen heeft gestaan: Pringle of Scotland, Chloé en Givenchy. Meghan en Clare hebben nauw samengewerkt aan het ontwerp. De jurk symboliseert een tijdloze minimalistische elegantie, refererend naar de codes van het iconische modehuis Givenchy, en laat het vakmanschap van het wereldberoemde Parijse couture atelier opgericht in 1952 zien.

De ontwerper van Meghan Markles bruidsjurk werd bekend gemaakt door Kensington Palace op het moment suprême, toen Meghan om 12:59 uur Nederlandse tijd bij de West Steps van St George's Chapel de bruidsauto uitstapte. In januari zou Mehgan de ontwerper al gekozen hebben, en haar eerste doorpas in Kensington Palace gehad hebben. Haar stylist Jessica Mulroney schijnt nauw betrokken te zijn geweest bij het keuze- en doorpasproces.

De jurk

De bruidsjurk van Meghan Markle is een mix zijn van traditie en persoonlijke smaak. De jurk heeft een boothals neklijn en lange mouwen. Trouw aan de heritage van het modehuis Givenchy, zijn de simpele belijningen van de bruidsjurk bereikt door zes zomen. De focus van de jurk ligt op de grafische boothals neklijn die de schouders van Meghan omhelzen en de nauwsluitende taille. De sleep van de jurk valt in zachte plooien met een onderrok van zijden organza. De nauwsluitende driekwart mouwen zorgen voor een moderne touch. De stof van de jurk is vervaardigd in stoffabrieken verspreid over Europa.

Traditiegetrouw zien we bij Britse koninklijke bruiden een aantal vaste elementen langskomen, eerder uit de doeken gedaan door onder meer Autumn Philips, de vrouw van Peter Philips, de kleinzoon van Koningin Elizabeth. De ontwerper van Autums trouwjurk, Sassi Holford, stond tijdens het ontwerpproces in nauw contact met Kensington Palace om ervoor te zorgen dat het koninklijke protocol in acht werd genomen gedurende elke stap van het ontwerpproces. Ook Autumn en Peter trouwden in St George's Chapel, de trouwlocatie van Meghan en Harry. 'Het is erg belangrijk dat de jurk zowel past bij de locatie als de gelegenheid, zo vertelt Sassie aan de Amerikaanse Marie Claire. 'De grote zalen en dramatiek van Windsor Castle en St. George's betekent dat de jurk details moet hebben die van een afstand zichtbaar moeten zijn, geschikt voor een koninklijke bruiloft, en voor Meghan de glamoureuze Hollywood-kant van haar persoonlijkheid belichaamt'. In Windsor Castle had Autumn Philips haar laatste fitting: Sassi kon daar zien hoe de jurk bewoog en kon ervoor zorgen dat de rok en de sleep in vorm bleven. Wat er gebeurt met Meghans jurk na de laatste doorpas? In het geval van Autumn Philips' jurk werd deze

De tiara

Naast de bruidsjurk, zijn alle ogen gericht op de tiara van Meghan Markle: dit is de bandeau tiara van Koningin Mary uit 1932, die koningin Elizabeth voor de gelegenheid uitleende aan Meghan. De bandeau is gemaakt van diamanten en platinum, en is gevormd als een flexible band bestaande uit elf delen, afgewisseld met ovalen met grote en kleine briljanten. Het midden van de tiara bestaat uit een los te maken broche van tien diamanten. Sinds de jaren dertig heeft elke Britse koninklijke bruid een tiara gedragen op haar trouwdag.

Getty Images

De trouwringen

Naast haar romantische verlovingsring, heeft Meghan op haar huwelijksdag een trouwring door prins Harry omgeschoven gekregen, en Harry door Meghan – beiden gemaakt van goud uit Wales zo heeft Kensington Palace bekend gemaakt.

This content is imported from Twitter. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

De trouwring van prins Harry is van platinum. Traditiegetrouw zijn trouwringen van Britse koninklijke bruiden gemaakt van Clogau, goud uit Wales. Dit dateert uit 1923 sinds de bruiloft van Koning George VI toen de koninklijke familie van Wales dit goud ontving, ook voor toekomstige koninklijke ringen (onder meer Elizabeths en Diana's trouwringen werden hiervan gemaakt). In 1981 ontving de koninklijke familie opnieuw een voorraad Clogau cadeau voor toekomstige trouwringen, waar Kate's trouwring van 21 karaat onder meer van werd gemaakt. De trouwringen zijn gemaakt door Cleave and Company.

This content is imported from Twitter. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Alle trouwringen gemaakt van Clogau zijn simpel, ze hebben geen diamanten bijvoorbeeld. Meghans trouwring heeft dus deze traditie gevolgd. Harry heeft ook een trouwring omgeschoven gekregen door Meghan. Zijn broer William heeft hier niet voor gekozen, wat gebruikelijk is onder de Britse adel.

Prins Harry schuift de trouwring van Meghan Markle om.
Getty Images

De juwelen

Meghan Markle droeg bij haar tiara oorbellen een armband van Cartier.

De sluier

Alle Britse koninklijke bruiden dragen sinds eeuwen al een sluier, dus ook Meghan droeg een sluier bij haar jurk overdag. Meghan wilde alle 53 landen van het Britse Gemenebest gerepresenteerd hebben tijdens de ceremonie, en dit is gesymboliseerd in de sluier, met borduurwerk van bloemen van elk land uit het Gemenebest, ontworpen door Clare Waight Keller van Givenchy.

Getty Images

De schoenen

Meghan Markle heeft een luxe smaak als het op hakken aankomt. Ook haar custom bruidsschoenen van Givenchy konden door een ringetje gehaald worden, gemaakt van zijden duchesse satijn.

Het bruidsboeket

De bloemen voor de bruiloft worden verzorgd door bloemist Philippa Craddock, zo is bekend. Ook zijn er al details over de mogelijke bloemen in het bruidsboeket van Markle naar buiten gekomen: witte tuinrozen zouden erin verwerkt worden, die symbool staan voor prinses Diana, en in ieder geval mirte, een traditie die teruggaat tot in de jaren 1840 in boeketten van koninklijke Britse bruiden. Daarnaast is het traditie dat Britse koninklijke bruiden hun bruidsboeket na de bruiloft op het Graf van de Onbekende Soldaat in Westminster Abbey laten leggen – ook Meghan heeft dit gedaan.

Vogue lanceert op woensdag 23 mei de Vogue Royal Wedding Special, met de mooiste verhalen en beelden over de huwelijken van de Britse koninklijke familie, het liefdesverhaal van Harry en Meghan en uiteraard de mooiste beelden van zaterdag 19 mei! Bestel nu alvast dit collector's item van Vogue vooruit, zodat je deze als eerste in huis hebt!

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Meghan Markle