Dit zijn de stappen die Meghan Markle ondernam om haar bruidsjurk geheim te houden

Zo wist Meghan Markle in het diepste geheim de designer van haar trouwjurk geheim te houden.

Dress, Victorian fashion, Line, Wedding dress, Bridal accessory, Design, Pattern, Costume design, Gown, Bridal clothing,
Givenchy

Achteraf mogen we toch wel zeggen dat elke modekenner in het duister tastte over de bruidsjurk van Meghan Markle. Namen passeerden de revue waaronder Erdem, Sarah Burton voor Alexander McQueen, (die de trouwjurk van Kate Middleton ontwierp) Roland Mouret, Jenny Packham, Burberry en Stella McCartney. Hoewel McCartney de avondjurk had ontworpen voor de receptie, leek niemand gedacht te hebben aan Givenchy, het iconische Franse modehuis. Terwijl toch een groot Brits ontwerper, Clare Waight Keller, daar sinds kort de scepter zwaait. Markle deed er dan ook alles aan om haar elegante trouwjurk tot op de laatste minuut geheim te houden.

Givenchy

Incognito naar Kellers huis in Londen

Nu hebben bronnen binnen het paleis onthuld hoe aanstaande bruid, Meghan Markle, de ontwerper van haar trouwjurk (die rond de 200.000 pond kostte om te fabriceren in Givenchy's couture-ateliers) dit toch tot op het einde heeft weten te verbergen. Met succes, want als het design van de jurk eerder was uitgelekt... dan had ze waarschijnlijk last-minute iets anders uit de kast moeten trekken. Wat blijkt nu? Markle is incognito over straat gegaan om Waight Keller te treffen in diens appartement in Londen. Ze droeg daarbij baseballcaps om haar gezicht te verbergen en besloot expres niet naar Parijs af te reizen, omdat dit waarschijnlijk teveel zou opvallen. Tot de Royal Wedding gisteren wist maar een handvol mensen dat de in Birmingham geboren Clare Waight Keller zich aan misschien wel haar levenswerk zou wijden: de trouwjurk van de Hertogin van Sussex. Natuurlijk wist Prins Harry er niks van en bij huize Givenchy werden er maar twee assistenten ingeschakeld. Waight Kellers broer deelde gisteren zelfs met de pers dat de ontwerper het ook niet aan haar eigen familie had verteld. Quelle surprise!

Getty Images

Honderden uren naaiwerk

Meghan koos de gelauwerde Britse ontwerper, de eerste vrouwelijke creative director bij Givenchy, nadat ze elkaar in 2018 hadden ontmoet. Ze besloot hiertoe nadat ze verschillende schetsen met haar vaste styliste, Jessica Mulroney, had bekeken. Mulroney heeft een bridal boutique in Toronto, Canada. De custom-made stof van de klassiek witte jurk, met zes zomen, een bootvormige halslijn en onderjurk in driedelig zijden organza, kostte naar verluidt tegen de 78.000 pond. De Engelse designer heeft uitgebreid research gedaan bij stoffenfabrieken door heel Europa om de exclusieve dubbelgebonden zijden-cady te maken. In overeenstemming met Markle besloten ze dat dit de ideale stof was voor het sculpturale silhouet, met een zachtmatte glans en fris moderne uitstraling. Opvallend: de naaisters staken honderden uren aan het naaien van de stof, waarbij ze hun handen om de dertig minuten wasten om de tule en het draad zuiver te houden.

Historisch hoofdstuk

Ms Waight Keller zei in een statement: 'Het is zo bijzonder geweest om Meghan als persoon te leren kennen; eentje die ik voor altijd bij me zal dragen. Ik ben heel trots op wat we hebben bereikt en zowel Meghan als Prins Harry ontzettend dankbaar dat we hebben mogen bijdragen aan een historisch hoofdstuk. Het huis Givenchy deelt mijn wens voor haar en Prins Harry dat ze alle geluk mogen kennen nu en in de toekomst.' Meer details over de bruidsjurk, waaronder de lange sleep waarin alle landen van het Brits Gemenebest symbolisch terugkomen, vind je hier.

Vogue lanceert op woensdag 23 mei de Vogue Royal Wedding Special, met de mooiste verhalen en beelden over de huwelijken van de Britse koninklijke familie, het liefdesverhaal van Harry en Meghan en uiteraard de mooiste beelden van zaterdag 19 mei! Bestel nu alvast dit collector's item van Vogue vooruit, zodat je deze als eerste in huis hebt!

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Meghan Markle