Royal Wedding Uitzending: bekijk live de bruiloft van Meghan Markle en prins Harry

Op zaterdag 19 mei is de bruiloft van Meghan Markle en prins Harry. Hier bekijk je de bruiloft live.

White-collar worker, Suit, Formal wear, Smile, Businessperson, Tuxedo, Gesture, Event, Photography, Family pictures,
Getty Images

De bruiloft van Meghan Markle en prins Harry zal zaterdag 19 mei live worden uitgezonden. Waar en vanaf hoe laat bekijk je de bruiloft?

Bekijk hier de livestream van de Royal Wedding:

This content is imported from YouTube. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

VOGUE.nl

 • Vanaf 14 mei Royal Wedding Week: Vogue.nl houd je van minuut tot minuut op de hoogte van het laatste nieuws.
 • Vrijdag 18 mei: op RTL Late Night vanaf 22:40 uur op RTL4 is Vogue's hoofdredacteur Karin Swerink te gast om te praten over Meghan Markle, haar bruidsjurk en haar impact op de mode-industrie. Tune in!
 • Zaterdag 19 mei, vanaf 's ochtends vroeg: op Vogue.nl volg je de bruiloft live! De redactie en mode-experts van Vogue houden je gedurende de dag van minuut tot minuut op de hoogte van alle details rondom de bruiloft, de jurk, de looks van de gasten etcetera. Volg Vogue dan ook op Facebook, Instagram, Twitter en houd de homepage Vogue.nl uiteraard open op je mobiel of computer!
 • Dinsdag 22 mei: dan lanceert Vogue Nederlands de Vogue Royal Wedding special, met de mooiste verhalen en beelden over de huwelijken van de Britse koninklijke familie, het liefdesverhaal van Harry en Meghan en uiteraard de mooiste beelden van zaterdag 19 mei! Bestel nu alvast dit collector's item van Vogue vooruit, zodat je deze als eerste in huis hebt!

  NOS

  Op de Nederlandse televisie is het huwelijk live te volgen op de NOS, via radio, televisie en app.

  • Zaterdag 19 mei vanaf 12:15 uur: de omroep zendt vanaf 12.15 uur uit. In Engeland is het dan 11:15 uur, dus driekwartier voor de ceremonie in St George's Chapel kun je inschakelen begint het live commentaar van de NOS. Op televisie (NPO 1) bespreekt Amber Brantsen de gebeurtenissen met NOS-correspondent Tim de Wit en Hieke Jippes, oud-correspondent in Londen en kenner van het Britse koningshuis. De huwelijksceremonie is ook te volgen via de livestream op NOS.nl en de NOS-app.
  • Zaterdag 19 mei vanaf 12:30 uur: ondertussen praat op NPO Radio 1 Winfried Baijens de luisteraars bij tussen 12.30 en ongeveer 14.30 uur, samen met royalty-kenners Jort Kelder en Vanessa Lamsvelt. Correspondent Suse van Kleef en verslaggever Kysia Hekster zijn aanwezig bij Windsor Castle zelf.

   BBC

   Op de Britse televisiezender BBC ONE zal je de meest complete coverage van de bruiloft op televisie kunnen volgen. De volgende programma's zijn er te zien, Nederlandse tijd:

   • Vrijdag 18 mei van 20:00 uur tot 21:00uur: In het programma The Royal Wedding: They’re Getting Married In The Morning volg de je 'voorbeschouwing' op BBC ONE.
   • Zaterdag 19 mei van 7:00 uur tot 10:00 uur: zal BBC Breakfast met verslaggevers in Windsor al aftellen naar de bruiloft en het laatste nieuws.
   • Zaterdag 19 mei van 10:00 uur tot 15:00 uur: de officiële uitzending van de bruiloft, The Royal Wedding: Prince Harry And Meghan Markle live te volgen zijn. Deze uitzending zal ook op BBC News Channel en via livestream op BBC iPlayer te zien zijn.
   • Zaterdag 19 mei van 19:30 uur tot 21:00 uur: later op de avond neemt BBC TWO het over, met een terugblik op de dag in het programma The Royal Wedding: Highlights of the Day.

    TLC

    Voor een extra guilty pleasure: ook de tv-zender TLC staat van vrijdag 18 mei tot en met zondag 20 mei in het teken van de Royal Wedding. Met vier specials die het huwelijk elk vanuit een andere invalshoek bekijken. De volgende documentaires zijn te zien bij TLC:

    • Vrijdag 18 mei om 21:00 uur: When Harry Met Meghan: A Royal Engagement, laat de wereld kennismaken met Meghan Markle.
    • Zaterdag 19 mei om 10:10 uur: The Big Royal Weddings Extravaganza, een documentaire die de gastenlijst, de taart en de cadeaus die het paar gaat krijgen en de locatie bespreekt met bruidsexpert David Emanuel die de ontwerper is van de beroemde bruidsjurk van Prinses Diana.
    • Zaterdag 19 mei om 11:00 uur: Meghan Markle: How To Be A Royal, laat tot in detail zien welke strikte etiquette er geldt binnen en buiten de muren van het koninklijk paleis.
    • Zondag 20 mei om 21:00 uur: Harry and Meghan Said Yes, over hoe de bruidsexperts van TLC het sprookjeshuwelijk van Harry en Meghan?

     Twitter

     Voor de vervente twitteraars onder ons: uiteraard is zijn al een officiële hashtags uitgevaardigd door het medium, dat ook al door Kensington Palace wordt gebruikt. Via #RoyalWedding en #RoyalWedding2018 volg je het laatste commentaar van het publiek, met een toepasselijke emoticon van gouden trouwringen erachter.

     De grote vraag wordt: kunnen Meghan en Harry het aantal kijkers van de bruiloft van Kate en William op 29 april 2011 overtreffen? 4,4 miljoen Nederlanders bekeken de bruiloft. Daarmee werd het de best bekeken buitenlandse koninklijke bruiloft op de Nederlandse televisie sinds Charles en Diana in 1981. De bruiloft van Máxima en Willem-Alexander op 2 februari 2002 werd door 6,6 miljoen Nederlanders bekeken. Tot en uiteraard op zaterdag 19 mei houdt de redactie van Vogue je minutieus op de hoogte val al het laatste nieuws rondom de bruiloft. Check hiervoor dagelijks de homepage van Vogue.nl of Vogue's grote Meghan Markle dossier.

     Alle details van de Royal Wedding van Meghan Markle en prins Harry op zaterdag 19 mei:

     Datum en tijd

     De bruiloft tussen prins Harry en Meghan Markle zal plaatsvinden op zaterdag 19 mei 2018. Dit zal de tijdlijn zijn van de dag, Nederlandse tijd:

     • 10:00 uur: Burgers die zijn uitgenodigd om de bruiloft bij te bekijken op het grondgebied van Windsor Castle komen aan.
     • 10:30 - 12:00 uur: Bruiloftgasten komen aan bij Windsor Castle's Round Towery per bus en gaan St George's Chapel via de South Door naar binnen en nemen plaats.
     • 12:20 uur: Leden van het Britse koninklijk huis komen aan via de Galilee Porch, te voet of met de auto.
     • 12:45 uur: Rond deze tijd komen Harry en zijn broer prins William aan bij de West Steps van de kapel, te voet langs de duizenden toeschouwers die uitgenodigd zijn op het grondgebied van het kasteel. Dit geeft Harry de kans om de 200 vertegenwoordigers van de goede doelen waar hij betrokken bij is die zich verzameld hebben onderaan de trappen van de Horeshow Cloister blijk van erkenning te geven.
     • 12:55 uur - 12:59 uur: Volgens protocol zal de koningin het laatste lid van de koninklijke familie zijn die arriveert.
     • 12:59 uur: Meghan Markle komt vanuit haar hotel met de auto aan bij de West Steps van de kapel, met een aantal van haar bruidsmeisjes en bruidsjonkers. Ze begint haar autotocht naar de kapel, dat deels langs de Long Walk met de genodigde burgers zal gaan, met haar moeder Doria Ragland. Maar op het moment dat de auto stopt bij het kasteel, zal haar moeder haar plek geven aan de bruidskinderen. Meghans moeder zal de kapel inlopen bij de Galilee Porch en op dat moment zou de vader van Meghan, Thomas Markle, via de West Door zijn dochter ontmoeten voor het begin van de ceremonie en Meghans tocht naar het altaar. Maar dhr. Markle is niet bij de bruiloft aanwezig vanwege een hartoperatie. De vraag is nu wie Meghan begeleid naar het altaar: haar moeder? Of loopt ze alleen?
     • 13:00 uur: De dienst begint.
     • 14:00 uur: Einde van de dienst, waarbij het pasgetrouwde stel bij de West Steps naar buiten komt. Ze zullen uitgezwaaid worden voor hun koetstocht door Windsor door hun familieleden. De genodigden zullen de kapel verlaten om het Meghan en Harry te zien vertrekken, voordat ze naar St George's Hall gaan voor de lunchreceptie aangeboden door de koningin.
     • 14:05 uur: Rond deze tijd begint de koetstocht door de straten van Windsor, wat ongeveer 25 minuten duurt.
     • 20:00 uur: De bruid en bruidegom vertrekken samen van Windsor Castle voor de avondreceptie in Frogmore House gehost door prins Charles.

      Locatie

      Op 29 november kondigde het Britse koningshuis aan dat Meghan en Harry gaan trouwen in de St. George’s Chapel in Windsor Castle.‘Hare majesteit de koningin heeft toestemming gegeven dat de bruiloft plaatsvindt in de kapel,’ berichtte Kensington Palace. ‘De koninklijke familie zal voor de bruiloft betalen.’ Prins William en Kate Middleton trouwden ergens anders (Westminster Abbey) maar de locatie is geen onbekende voor de royals; Harry’s neef Peter Philips trouwde er in 2008 en zijn oom prins Edward stapte er in het huwelijksbootje met Sophie Rhys-Jones in 1999. 'Windsor is een hele speciale plek voor prins Harry. Harry en Mrs. Markle hebben er al regelmatig tijd doorgebracht afgelopen jaar,’ liet een vertegenwoordiger van Kensington Palace weten.

      Route met koets na de huwelijksvoltrekking

      Om 13:00 uur lokale tijd zal het bruidspaar per koets rijden door Windsor, Berkshire. Het kopppel heeft gekozen voor de Ascot Landau koets, wat gebruikt wordt voor officiële en ceremoniële staatsaangelegenheden. Meghan en Harry hopen 'dat deze korte reis een kans biedt voor meer mensen om samen te komen rondom Windsor en te genieten van de sfeer van deze speciale dag.'

      De route dat de koets van Meghan Markle en prins Harry zullen afleggen na de huwelijksvoltrekking.
      BBC ONE

      De koets zal eerst Castle Hill verlaten, dan rijden door Windsor en via de Long Walk helemaal teruggaan naar St George's Hall bij Windsor Castle, waar de eerste receptie plaatsvindt.

      De gastenlijst

      In tegenstelling tot Kate en Williams bruiloft met 1900 gasten, zal deze veel kleiner zijn: 600 mensen heeft het koppel uitgenodigd. Het is namelijk een minder grote staatsaangelegenheid, waardoor politici als Britse premier Theresa May of ambassadeurs niet hoeven te worden uitgenodigd.

      Een groot gedeelte van Meghan’s vriendengroep wereldwijd is uitgenodigd, zoals Serena Williams, Priyanka Chopra, modeontwerper Misha Nonoo, Tanya Burr en Jim Chapman, socialite Millie Mackintosh en ontwerper Roland Mouret. Volgens Us Magazine zullen meer dan 15 leden van de cast en crew van Markle’s Amerikaanse serie Suits aanwezig zijn, onder wie Patrick J. Adams, Sarah Rafferty, Rick Hoffman en Gabriel Macht. Prins Harry zou Sir Elton John, James Blunt, Ellie Goulding en Joss Stone als het om celebrities aankomt hebben uitgenodigd. Cressida Bonas en Chelsea Davy (twee exen van prins Harry) zullen naar verluidt ook aanwezig zijn. Ook Kate Middleton ouders, zus Pippa Middleton en broer James Middleton zijn van de partij, en uiteraard de hele Britse koninklijke familie met Koningin Elizabeth.

      Daarnaast zullen er meer dan 2100 Britse burgers aanwezig zijn bij de ceremonie bij Windsor Castle om het feest mee te vieren. De genodigden krijgen de kans om bij de aankomst van de bruid en bruidegom te zijn bij de St. George’s Chapel, en ze kunnen de koets zien wanneer deze het kasteel verlaat. Kensington Palace laat weten dat ‘Prins Harry en Meghan Markle hebben aangegeven dat ze willen dat hun bruiloft zo gevormd wordt dat het publiek het gevoel heeft dat ze bij de viering horen.’

      Uitnodiging

      De officiële uitnodiging voor het huwelijk werd 22 maart vrijgegeven via het Instagramaccount van Kensington Palace. De uitnodiging werd verstuurd uit naam van prins Charles, de vader van Harry, en was in een sierlijk lettertype bedrukt. De uitnodiging is omrand met gouden inkt. In de uitnodiging zijn eveneens de kledingvoorschriften te vinden: militair uniform of morning coat voor mannen, en vrouwen in tenue de ville met hoed.

      Bruidstaart

      De Londense banketbakker Claire Ptak van Violet Bakery verzorgt de koninklijke bruidstaart. ‘Prins Harry en Ms. Markle hebben Claire gevraagd een citroen-vlierbloesemtaart te maken met de heldere smaken van de lente. De taart zal bedekt worden met botercrème en gedecoreerd worden met verse bloemen.’ Het is de eerste keer dat een Brits royal echtpaar niet kiest voor een traditionele fruittaart.

      De jurk

      Het allergrootste vraagstuk dat in mysterie gehuld blijft voor bruiloft is natuurlijk: wie heeft de bruidsjurk ontworpen en hoe ziet deze eruit? Er zijn nu sterke aanwijzingen dat Ralph & Russo de ontwerpers zijn, een Londense modehuis opgericht door de Australiërs Tamara Ralph en Marco Russo. Meghan droeg ook een jurk van het ontwerpersduo op haar officiële verlovingsfoto's. Victoria Beckham is het in ieder geval niet: zij heeft alle geruchten ontkracht. We weten wel dat Markle met haar vaste stylist werkt in aanloop en op de grote dag: Jessica Mulroney uit Toronto. Tot slot zal de tweede jurk van de dag ook een spannende onthulling zijn: voor het feest in de avond zal Meghan zich vast, net als Kate destijds, omkleden.

      In november vorig jaar gaf de toekomstige (naar alle verwachtingen) hertogin al wat hints hoe ze haar trouwjurk het liefst zou zien. Toen vertelde ze dat haar favoriete merken onder meer Delphine Manivet en Christos Costarellos zijn, en dat ze ‘altijd al fan van couturier Elie Saab’ is geweest. ‘J. Mendel is ook spectaculair.’ In de serie Suits droeg de actrice eerder een trouwjurk als haar personage Rachel Zane. Deze jurk vond ze ‘klassiek en sprookjesachtig,’ iets was haar persoonlijk ook wel aanspreekt. ‘Klassiek en simpel is essentieel, misschien met een moderne twist. Ik hou persoonlijk van jurken die onvoorspelbaar en subtiel romantisch zijn,’ vertelde Meghan aan People.

      Toestemming

      Op 16 maart heeft koningin Elizabeth officieel toestemming gegeven voor de bruiloft van Meghan Markle en prins Harry. Ze deed dit door middel van een brief waarin ze Harry haar ‘most dearly beloved grandson’ noemde, wat een inkijkje gaf in de liefde voor haar kleinkind. Elizabeth moest formeel toestemming geven omdat in Groot-Brittannië tot en met de zesde in lijn van de troonopvolging akkoord van het staatshoofd nodig is.

      Getty Images

      Rol van de koninklijke familie

      Prins Harry heeft zijn oudere broer Prins William gevraagd best man te zijn. De kinderen van Kate en William, prins George en prinses Charlotte zullen bruidskindjes zijn. Bij de bruiloft van zus Pippa Middleton waren Charlotte en George ook bruidsjonker en bruidsmeisje.

      Rol van Meghans familie

      Over wie Meghan weg zal geven horen we uiteenlopende verhalen. Us Weekly beweerde dat de moeder van de ex-actrice, Doria Ragland, de eer zal krijgen. Meghan’s halfzus – die overigens graag de media aandacht opzoekt – is ervan overtuigd dat hun gezamenlijke vader Tom Markle de toekomstige bruid zal weggeven. ‘Tenzij er een vliegtuig door zijn dak valt, zal hij er alles aan doen er te zijn.’ De moeder van Meghan is in ieder geval in Londen gearriveerd om deze week kennis te maken met Koningin Elizabeth.

      Bruidsmeisjes

      Meghan heeft geheel in Amerikaanse stijl een maid of honor gekozen, in plaats van een traditioneel bruidsmeisje. Vermoedens zijn dat haar vriendin en stylist Jessica Mulroney, vriendin Priyanka Chopra of zelfs Serena Williams de eervolle taak zal vervullen.

      Huwelijkse voorwaarden

      The Daily Mail maakte 19 maart bekend dat prins Harry Meghan Markle niet op huwelijkse voorwaarden wil trouwen, omdat ‘hij ervan overtuigd is dat dit huwelijk stand houdt,’ en dus ‘niet de noodzaak ziet om iets te tekenen.’ Heel romantisch, maar wellicht wel gevaarlijk voor de miljoenen aan kapitaal die beiden hebben, mocht er ooit een scheiding komen. Aan de andere kant is de ‘pre-nup’ in Engeland niet afdwingbaar bij wet, en kunnen de afspraken makkelijk ontweken of genegeerd worden. Zowel prins William als prins Charles zijn niet op huwelijkse voorwaarden getrouwd, Harry stapt dus in de voetsporen van zijn broer en vader. Diana mocht na de scheiding van Charles wel in Kensington Palace blijven wonen, ze mocht de vliegtuigen van de koninklijke familie blijven gebruiken, St James Palace voor borrels en feestjes inzetten en alle juwelen die ze gedurende haar huwelijk had vergaard mocht ze ook houden (met uitzondering van de Cambridge Lover's Knot tiara, een huwelijkscadeau van koningin Elizabeth).

      Huwelijkscadeaus

      Meghan en Harry hebben, net als William en Kate, gevraagd donaties te maken voor het goede doel als huwelijkscadeau. Ze hebben hiervoor zeven goede doelen aangewezen: Chiva Projects, Crisis UK, Myna Mahila, Corporal Scotty, Street Games, SAS en de Wilderness Foundation. Klinkt logisch, aangezien Harry en Meghan al zeer vermogend zijn.

      Plus zo krijgen ze geen overdosis aan prullaria, zoals Charles en Diana in 1981 meer dan 6000 (!) cadeaus ontvingen. Toch is er speciaal voor mensen die iets persoonlijks willen geven een discrete verlanglijst die binnen de familiekring circuleert. Maar de twee grootste cadeaus komen wel van grootmoeder Koningin Elizabeth. Zij schijnt het koppel, net zoals William en Kate destijds, een buitenhuis cadeau te geven in de vorm van York Cottage op het landgoed Sandringham én een prestigieuze adellijke titel: na de huwelijksvoltrekking worden Prince Harry en Ms. Meghan Markle waarschijnlijk de Hertog en Hertogin van Sussex of Clarence, want deze hertogdommen zijn nog beschikbaar.

      Speech

      Tegen alle tradities in wil Meghan Markle een eigen speech geven op de bruiloft, iets wat nog nooit is voorgekomen bij een bruiloft van een (potentiële) Britse troonopvolger. Het is namelijk gebruikelijk dat alleen de bruidegom, vader van de bruid en de best man een speech geven. ‘Meghan wil graag het moment aangrijpen om haar man en iedereen die hen heeft gesteund te bedanken,’ vertelde een bron.

      Vrijgezellenfeest

      Naar verluidt heeft Meghan Markle haar vrijgezellenfeest op een hele ontspannen manier gevierd, namelijk met een spa-dag in het SoHo Farmhouse in Oxfordshire. Volgens The Times waren realityster Millie Mackintosh, modeontwerpster Misha Nonoo en Ralph Lauren PR Violet von Westenholz aanwezig. Kate Middleton zou het feest hebben gemist in verband met haar zwangerschap.

      Of Harry een vrijgezellenfeest, of 'stag party,' gaat hebben – of al gehad heeft – is een mysterie. Mocht het doorgaan, dan zal het feest waarschijnlijk georganiseerd worden door broer William, en is de kans klein dat er strippers of bierhelmen aan te pas komen.

      Entertainment

      Niemand minder dan Ed Sheeran zou gevraagd zijn om op te treden tijdens het feest in de avond. Prins Harry zou de zanger zelfs persoonlijk hebben verzocht om 'een paar nummers' te zingen. Sheeran is nog niet officieel ingegaan op het bericht, maar eerder antwoordde hij 'Why not?' op de vraag. Ook de Spice Girls hebben de revue gepasseerd, aangezien ze in ieder geval bevestigd hebben aanwezig te zijn bij de bruiloft. Wie het ook wordt, het belooft een muzikale dag te worden.

      Frogmore House.
      Getty Images

      De receptie

      Na de ceremonie volgen er nog twee onderdelen een lunchreceptie in St. George's Hall gehost door konigin Elizabeth en de intiemere receptie in Frogmore House gehost door prins Charles in de avond, waar zo’n 200 intimi zijn uitgenodigd. Waarschijnlijk zullen Meghan en Harry zich omkleden en zal de algehele sfeer meer relaxt zijn. Volgens een bron van Us Magazine wil ‘het paar de avond zo leuk mogelijk maken, met een diner dat de smaak van hen beiden reflecteert, en live optredens. Gasten kunnen verwachten dat het feest doorgaat tot in de vroege uurtjes.’

      This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

      Verloving

      27 november hoorden we eindelijk het heugelijke nieuws dat prins Harry en Meghan Markle zich in oktober verloofd hadden, na ongeveer 16 maanden samenzijn. In het officiële bericht stond dat Harry alle leden van de koninklijke familie op de hoogte heeft gebracht, en toestemming vroeg aan Meghans ouders. Harry liet speciaal voor Meghan een verlovingsring maken, van een diamant uit Botswana en twee kleine stenen uit de juwelencollectie van prinses Diana. In december werden de romantische verlovingsfoto’s met de wereld gedeeld, gemaakt door modefotograaf Alexi Lubomirksi.

      This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
      Advertentie - Lees hieronder verder
      Meer van Meghan Markle