Meghan Markle krijgt haar eigen wapen als huwelijkscadeau van het koninklijk huis

Meghan Markle krijgt een familiewapen voor haar huwelijk met prins Harry.

meghan-markle-prins-harry-royal-wedding-wapen-familie
Getty Images

Meghan Markle, en haar familie, krijgt een onbetaalbaar huwelijkscadeau van het Britse koninklijk huis als ze zaterdag 19 mei de vrouw wordt van prins Harry: een eigen familie-wapen, zo bevestigt een woordvoerder van Kensington Palace.

Het familiewapen van de Markles

Het krijgen van een familie-wapen in Groot-Brittannië kent een lange historie, met wapens die sinds de Middeleeuwen al door de monarch werden toegekend. Het wapen bestaat uit een beeldmerk, met verschillende kleuren en symbolen uitgebeeld op een wapenschild. Ook Kate Middleton, en haar familie, kreeg in 2011 een familiewapen cadeau voor haar huwelijk met prins William. Het wapen bestaat uit drie eikels, een voor elk kind van de Middletons (Kate, Pippa en James), omdat deze symbool staan voor kracht in Engeland en eiken veel terug te vinden zijn in het ouderlijk thuis van de Middletons in Bucklebury. De witten 'punten' in het wapen staan voor heuvels en bergen en hun liefde voor de natuur en wandelingen van de familie.

Het familiewapen van de Middletons.
Getty Images

Wat we van het wapen van de Markles kunnen verwachten? Naar alle waarschijnlijheid een duidelijke link naar hun Amerikaanse/Californische roots, maar wellicht ook naar hun mixed heritage, met een zwarte moeder en witte vader. En wellicht zien we een symbool terug voor de nieuwe band van de familie met Groot-Brittannië.

Nederlandse familiewapens

In Nederland kan tegenwoordig iedereen een wapen laten maken, als het maar voldoet aan de regels van de heraldiek. De familiewapens van adellijke families staan geregistreerd bij de Hoge Raad van Adel. Uit een onderzoek van de NOS uit 2011 bleek dat het aannemen van een familiewapen met name populair is onder kleine zelfstandigen, boeren, vissers en tuinders. Je wapen laat je tegenwoordig registreren bij het Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom, het Centrum voor Familiegeschiedenis is ermee gestopt. Voor een paar honderd euro heb je er al één, waar je vervolgens een zegelring van kunt laten maken (bijvoorbeeld bij Backers & Zoon aan Noordeinde in Den Haag) of bovenaan je persoonlijke briefpapier kunt zetten. Because, why not?

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Meghan Markle