Update: Meghan Markle’s vader is niet aanwezig bij de royal wedding: hoe heeft het zover kunnen komen?

De vader van Meghan Markle komt niet naar de bruiloft: wat is er gebeurd?

meghan-markle-royal-wedding-vader
Getty Images

UPDATE WOENSDAG 16 MEI: de vader van Meghan Markle bevestigd aan Amerikaanse nieuwssite TMZ niet bij de bruiloft van zijn dochter te zijn als gevolg van een hartoperatie die hij vandaag moet ondergaan.

DINSDAG 15 MEI: De vader van Meghan Markle zal niet aanwezig zijn op haar bruiloft aanstaande zaterdag 19 mei met prins Harry. Een persverklaring van Kensington Palace duidt erop dat het nieuws onverwacht komt voor Meghan.

'Dit is een zeer persoonlijk moment'

'Dit is een zeer persoonlijk moment voor mw. Markle in de dagen voorafgaand aan haar bruiloft. Zij en prins Harry vragen voor begrip en respect richting dhr. Markle in deze moeilijke situatie,' zegt Kensington Palace in een statement. De vader van Meghan, Thomas Markle, zou zijn dochter zaterdag weggeven aan prins Harry, maar de Britse website Mail on Sunday onthulde dat hij zich had laten betalen voor paparazzi foto's. In de foto's was te zien hoe hij zich klaarmaakte voor de bruiloft: hij werd zogenaamd door de paparazzi vastgelegd toen hij zich een pak liet aanmeten en terwijl hij op een computer in een internetcafé in Mexico (waar hij woont) beelden van Meghan en Harry aan het bekijken was. Hierop verklaarde Thomas aan de Amerikaanse website TMZ dat hij besloten heeft de bruiloft niet bij te wonen.

Aan TMZ vertelt hij dat hij zo zijn redenen had om de foto's te laten maken, maar dat het niet alleen om het geld ging. De vader van Meghan vertelt verder aan het Amerikaanse medium dat hij sinds zijn dochter prins Harry is gaan daten, hij geldbedragen tussen de omgerekend 40.000 en 85.000 euro voorgesteld heeft gekregen voor een interview, die hij allemaal heeft afgewezen. Paparazzi fotografen hebben hem voor bovenstaande fotoserie benaderd, boden hem geld aan (hoewel dit volgens Markle zeker geen 85.000 euro was) waarna hij bedacht dat het geen kwaad kon en dat het zijn beeldvorming in de media zou kunnen helpen herstellen. Hij geeft toe aan TMZ dat de beelden 'stom en theatraal' ogen en zegt verder dat hij meeging in wat het paparazzi agentschap wilde, waar hij nu heel veel spijt van heeft. Tot slot zou Thomas een week geleden een hartaanval hebben gehad, maar heeft hij ontslag genomen uit het ziekenhuis om de bruiloft bij te kunnen wonen. Nu heeft hij besloten niet te gaan om de koninklijke familie en zijn dochter niet in verlegenheid te brengen, zo zegt hij aan TMZ.

Hoe heeft het zover kunnen komen?

Toen de verloving van prins Harry en Meghan Markle's bekend werd, kwamen er bijna direct paparazzi foto's van Meghans vader naar buiten. Zoals je zou kunnen verwachten van een onbekend persoon, waren de foto's heel gewoontjes en wat onflatteus. Maar geleidelijk kwamen er andere beelden naar buiten: Thomas Markle die een boek aan het lezen was met de titel Images of Britan: A Pictorial Journey Through History, waar memes naar buiten over kwamen met hoe 'hartverwarmend' en 'puur' dit was. Vervolgens kwamen er weer nieuwe beelden van hem naar buiten waarin hij zich een pak voor de bruiloft liet aanmeten. Een paar dagen later zagen we hem in een internetcafé waarin hij beelden van Meghan en Harry bekeek.

Maar media ontdekten een patroon: al deze 'positieve' foto's waren genomen door hetzelfde fotoagentschap, Coleman-Rayner, dat gerund wordt in Los Angeles door twee Britse journalisten, ontdekte de Times. Vervolgens kwam de Mail on Sunday met bovenstaande onthulling. Dit werd voor Meghan nog extra gênant, omdat Kensington Palace vlak voor het uitkomen van de foto's in een persbericht aan fotografen en journalisten had gevraagd om Thomas Markles privacy 'te respecteren' en hem niet te achtervolgen. En afgelopen maandag werd het nog vervelender: terwijl Kensington Palace een vrolijk persbericht naar buiten bracht over het bruidsmenu, kwam Meghan's half-zus Samantha Grant op de Britse televisie naar buiten met het bericht dat zij het brein was achter de gestagede foto's. 'Zoals we weten, kan de media zeer onflatteuse foto's van mensen maken die gewone dingen doen en dit uit hun verband trekken. Dus ik zei (tegen Thomas Markle), "Weet je, de wereld heeft geen idee dat je eigenlijk weer fit aan het worden bent, en gezonde dingen doet",' vertelde Grant op de Britse talkshow Loose Women on Monday. 'Dus ik stelde dit voor. Het gerucht gaat de ronde dat het gedreven was door geld, maar dat was het dus niet.'

Kensington Palace heeft tot nu toe bovenstaande details niet bevestigd. Maar Meghan en Harry's bruiloft is wel ineens in een mediastorm beland. Mogelijk lost het zich nog op, en besluit Thomas Markle toch gewoon zijn dochters bruiloft bij te wonen, en zal hij haar naar het altaar begeleiden. Of wordt besloten dat hij meer een rol op de achtergrond aan zal nemen en is het Meghans moeder Doria Ragland die haar dochter aan prins Harry zal weggeven. Misschien een nog sterker, feministisch, gebaar.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Meghan Markle