De trouwdatum van Meghan Markle en prins Harry maakt veel los in het Verenigd Koninkrijk

De bekendmaking van de datum van het huwelijk van Meghan Markle en prins Harry zorgt voor veel ophef in het Verenigd Koninkrijk.

meghan-markle-prins-harry-trouwdatum-ophef
Getty Images

Er komen steeds meer details naar buiten over het langverwachte huwelijk van prins Harry en Meghan Markle. Kensington Palace maakte vorige week bekend dat het huwelijk van Meghan en Harry op 19 mei 2018 zal plaatsvinden in de kapel van St. George in Windsor Castle, het woonkasteel van koningin Elizabeth. De bekendmaking van de datum maakt veel los in het Verenigd Koninkrijk.

Traditie

Vorige maand maakte kroonprins Charles bekend dat zijn zoon, prins Harry, in het huwelijksbootje stapt met actrice Meghan Markle. De nummer vijf in de lijn van troonopvolging heeft al twee jaar een relatie met de Amerikaanse Markle, die bekend is geworden door haar rol als Rachel in de advocatenserie Suits. Dit weekend maakten zij de, trouwdatum bekend en dat zorgde voor nogal wat ophef. Royaltykenners laten weten dat het zeer ongebruikelijk is dat een koninklijk paar in het weekend trouwt. Het zou breken met traditie. Alhoewel het geen officiële regel is, trouwden Britse royals in het verleden niet in het weekend. Zo gaven Kate Middleton en prins William elkaar het ja-woord op een vrijdag, prins Charles en Diana op een woensdag, en koningin Elizabeth en Phillip op een donderdag.

Finale

Ook voetbalfans ontvangen de datum met gemengde gevoelens. Op dezelfde dag staat de finale van de FA Cup op het programma, het belangrijkste Engelse voetbalbekertoernooi en het oudste voetbaltoernooi in de wereld. Veel voetbalfans vragen zich op sociale media af hoe Harry de datum heeft kunnen uitkiezen. In ieder geval is wel duidelijk dat prins dit jaar niet bij de voetbalfinale is. Normaal gesproken is hij er altijd bij in de hoedanigheid als erevoorzitter van de FA.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Meghan Markle