Waarom er geen replica's van Meghan Markles verlovingsring zullen komen

De juwelenmakers van Meghan Markles verlovingsring maken geen replica's.

meghan-markle-ring-replica
Getty Images

Fans van de verlovingsring van Meghan Markle zullen helaas geen kopie van de ring kunnen laten maken: de juwelenmakers die de ring hebben samengesteld zullen geen kopieën vervaardigen, zo bevestigen zij aan de Britse Daily Mail.

'Grootste en moeilijkste geheim'

Prins Harry ontwierp de ring met diamanten van zijn moeder prinses Diana. De twee buitenste stenen komen uit de wijlen collectie van Diana. Een manier voor de prins om ervoor te zorgen dat zijn moeder, die dit jaar twintig jaar geleden overleed, toch bij deze bijzondere fase van zijn en Meghans leven aanwezig is. De middelste grote diamant is afkomstig uit Botswana, een land waar de prins een bijzondere band mee heeft sinds zijn jeugd en dat hij eerder bezocht met Meghan.

Nu meldt Stephen Connelly, directeur van Cleave and Company Court Jewellers and Medallists to Her Majesty The Queen die de opdracht van Harry kregen om de ring te maken, echter dat de heftige media-aandacht 'best als een shock kwam'. 'We zullen er geen replica's maken. Als je de ring wil, dan zullen we een ander ontwerp maken', aldus Connelly aan Daily Mail. David Thomas, een voormalige Koninklijke Juwelier die de juwelen van de koninklijke familie beheerde en nu werkt bij Cleave and Company, zegt verder dat het vervaardigen van de ring het 'grootste en moeilijkste geheim' van zijn leven was. Hij zegt verder dat hij gebombardeerd werd door vragen van de pers, inclusief hoe duur de ring was, maar dat hij niet de privacy van het koninklijke koppel wilde schenden. 'Juweliers zijn als doktoren: we praten nooit over onze patiënten,' aldus Thomas.

Replica's van Kate's ring

Dit verbod op replica's door Cleave and Company zegt overigens niets over mogelijke kopieën door andere juweliers: de verlovingsring van Kate Middleton, tevens de verlovingsring van Diana met Charles begin jaren tachtig, is vele malen gekopieerd door bruiden in spé. Betaalbare replica's van de ring door de Royal Gift shop, waar goedgekeurde souveniers van het Britse koninghuis worden verkocht, trok echter in 2016 al gemaakte kopieën van de verlovingsring van Kate terug voordat ze in de verkoop gingen. Waarschijnlijk omdat Kate het toch een te persoonlijk stuk vond om wijd in de verkoop te brengen.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Meghan Markle