Waarom Prins Harry en Meghan Markle's bruiloft heel anders zal zijn die van William en Kate's

Prins Harry en Meghan Markle trouwen in een 'kleine' ceremonie in Windsor Castle.

meghan-markle-prins-harry-royal-wedding-exclusief
Getty Images

Afgelopen maandag kondigde de Britse koninklijke familie aan datprins Harry en Amerikaanse actrice Meghan Markle verloofd zijn. En dat betekent natuurlijk dat we binnenkort een heuse royal wedding kunnen verwachten. Maar nu blijkt dat deze er wellicht heel anders uit zal zien dan dat we hadden verwacht.

Windsor Castle

De bruiloft van prins Harry en Meghan zal er naar verluidt heel anders uitzien dan die van Harry’s broer prins William en zijn vrouw Kate Middleton. Gisteren kondigde Kensington Palace aan dat de bruiloft in mei 2018 zal plaatsvinden in de St. George’s Chapel in Windsor Castle, een van de residenties van de koninklijke familie in een klein stadje van de graafschap Berkshire. In 2011 trouwden William en Kate in het bekende Westminster Abbey in het centrum van Londen. Maar Meghan en Harry willen niet in de stad trouwen. ‘Windsor is een bijzondere plek voor prins Harry en hij en Ms. Markle hebben hier vaak tijd doorgebracht in het afgelopen anderhalf jaar,’ schrijft Kensington Palace in een statement. Queen Elizabeth II heeft de locatie inmiddels goedgekeurd en de koninklijke familie zal het huwelijk financieren. Harry werd in 1984 in de St George’s Chapel gedoopt.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

'Klein' houden

Overigens is de St. George’s Chapel ook een stuk kleiner dan William en Kate’s Westminster Abbey. Zo is er in de kapel ruimte voor zo’n 800 mensen terwijl er in de Abbey plek is voor een whopping 2.000 man. Dat het huwelijk ‘klein’ wordt gehouden is een wens van Harry en Meghan zelf. Uiteindelijk moet de ceremonie namelijk een weerspiegeling zijn van hun persoonlijkheden. ‘Het zal een moment van plezier en vreugde worden dat de persoonlijkheden van de bruid en bruidegom reflecteert,’ zei hun woordvoerder aan de pers. ‘Het stel wil natuurlijk dat de dag speciaal wordt voor vrienden en familie. Ze willen ook dat de dag gevormd wordt zodat het grote publiek zich ook voelt alsof zij onderdeel zijn van de vieringen; daarom overleggen ze nu hoe dit te bereiken.'

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Meghan Markle